Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'ndan Açıklama

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, temelini attıkları isale hattının tamamlanmasıyla kentin kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşacağını söyledi.

Yeni kampüs yolu üzerinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Toçoğlu, kentin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu belirterek, sık sık arızalarla karşılaşmamak için ana isale hattını çelik olarak yeniden planladıklarını kaydetti.

Sapanca Gölü'nden 3 isale hattının geldiğini ancak 2'sinin eskidiğini ifade eden Toçoğlu, 3'üncü isale hattını ise hizmete açmaya çalıştıklarını vurguladı.

''Temelini attığımız ishale hattının açılışından sonra Sakaryamız kesintisiz ve sağlıklı suya tam anlamıyla kavuşmuş olacaktır'' diyen Toçoğlu, şöyle devam etti:

''Bu manada bu projeye çok önem verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Geldiğimizden beri halkın temel ihtiyaçları olan su ve kanalizasyon hizmetlerinde önemli çalışmalar yaptık. Çok önemli, halkımızın birinci derece ihtiyacı olan su hizmetleri olduğu için bunların mutlaka sağlıklı ve uzun ömürü yapılması gerekmektedir.''

-SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Toprak-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak ise temelini attıkları isale hattının Sakarya'nın geneli için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Toprak, Sapanca Gölü'nden sağladıkları içme suyunu vatandaşlara ulaştıracak olan projeyi bir yıldan daha kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, ''Temelini attığımız çelik isale hattı Sakarya'ya uzun yıllar sorunsuz şekilde su aktaracak. 10 milyon metreküp suyu Sapanca Gölü'nden arıtma tesisimize taşıyacak kapasitedeyiz'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Enes Duran

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile