Salcı’dan Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Açıklaması

Salcı’dan Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Açıklaması

Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Mehmet Salcı, “60-72 ay yaş grubunda bulunan bütün çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi bir tercih değil, eğitim biliminin ilkesel olarak ortaya koyduğu bilimsel bir tespittir” dedi.

Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi Mehmet Salcı, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada 60-72 ay yaş grubunda bulunan bütün çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi gerektiğini bunun bir tercih değil, eğitim biliminin ilkesel olarak ortaya koyduğu bilimsel bir tespit olduğunu söyledi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen eğitimde 4+4+4 uygulaması sonrasında en fazla sorunun 60-72 aylık çocukların birinci sınıfa gidenlerinde yaşandığını öne süren Salcı, şunları söyledi: “Ülkelerin bireylere verdiği önem o devletin büyüklüğü ile örtüşür. İnsanına önem veren büyük devletler ise en büyük yatırımını ülke çocuklarının geleceği için yapar. Bir milletin geleceği, öğrenciler için eğitim-öğretim sürecini en nitelikli şekilde planlamakla güçlenebilir. Bu bağlamda 2012-2013 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında en fazla sorun 60-72 aylık çocukların birinci sınıfa gidenlerinde yaşanmıştır. 5 ya da 5,5 yaşındaki çocukların büyük bir bölümü okumayı sökmekte çok zorlanırken, 40 dakikalık ders sürelerinin bu yaş grubu çocuklar için uzun olduğu görülmüştür. 60-72 aylık çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi gerektiği Eğitim Sen ve bilim insanları tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, uyarılar dikkate alınmamış ve geçtiğimiz yıl 60-72 aylık on binlerce çocuk resmen kobay olarak kullanılmıştır. Eğitim Sen olarak bir kez daha yetkilileri ve aileleri uyarıyoruz. 60-72 ay yaş grubunda bulunan bütün çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi bir tercih değil, eğitim biliminin ilkesel olarak ortaya koyduğu bilimsel bir tespittir. Doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve insanlık için gayret sarf eden bireyler yetiştirmek en önemli uğraşımız olmalıdır. Konuşan, tartışan, soran, sorgulayan, okuyan, öğrenen, kendini sürekli yenileyen ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için, okullarımızın her türlü fiziki yapı ve donanımının, bilim ve teknolojiye uygun hale getirilmelidir. Okul yöneticilerimizin planlı, etkin, sağlıklı ve nitelikli şekilde görevlerini yürütmeleri, okulları yaşanır alanlara dönüştürmeleri öğrencilerimiz açısından çok önemlidir. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecine katılmalarında en önemli görev değerli meslektaşlarımıza düşmektedir. Bu nedenle okullarımızda branş öğretmenlerinin eksikliği acilen giderilmeli ve ücretli değil kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. Yine, okullarımızda eğitim ve öğretime uygun temiz bir ortamın hazırlanması da başka bir önem arz etmektedir. Bu nedenle okullarımızda eksik olan hizmetli kadrolarına acilen yeterli atamaların yapılması ve okullarımıza temizlik malzemesi bazında yardımda bulunulması gerekmektedir”
Öğretmenlere ve öğrencilere de seslenen Salcı, “Bu gün çok sevdiğimiz öğrencilerimize kavuşuyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde bilgi ve becerilerle donatacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Sevgili öğrencilerimiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Hayatınız boyunca okullarda geçirdiğiniz süre hiç de az değil. Bu yıl da eğitim ve öğretim yılınızın sağlıklı ve başarılı geçmesi en büyük isteğimizdir. Geleceğiniz şimdiden başarılarla dolu olsun” diye konuştu.

Velilere de çocukları ile iletişim ve işbirliği içinde olmaları yönünde uyarılarda bulunan Salcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarınız için okullarımız ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır. Bu sebeple sizlere ve çocuklarınıza sağlık ve mutluluk dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ilçemiz ve ülkemiz için başarı ve mutluluklar getirmesi temennisiyle öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine sevgi ve başarı dileklerimizi sunarız”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile