Samsun'da 2 Kisinin Öldügü Silahli Saldiri Davasi Basladi

Samsun’da Büyük Türkiye Partisi Canik Ilçe Bakaninin da aralarinda bulundugu 2 kisinin öldügü 3 kisinin de yaralandigi silahli saldiri davasi basladi.

Samsun’un Canik ilçesi Soguksu Mahallesi’nde 26 Kasim 2022’de silahli saldiriya ugrayan Ali Akgül, Hasan Kol, Hakan Ö., Emirhan B. ve Ercan S. yaralanmis, Ali Akgül kendisine ait büroda hayatini kaybetmisti. Yaralilardan Hasan Kol da kaldirildigi hastanede yasamini yitirmisti. Silahli saldirida hayatini kaybeden Ali Akgül’ün Büyük Türkiye Partisi Canik Ilçe Baskani, yaralilardan Emirhan B.’nin ise yine ayni partinin kurucu teskilat baskani oldugu ögrenildi.

Olayla ilgili tutuklanan Emirhan B. ile tutuksuz olan Erkan I. ve Murat A. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Davanin ilk durusmasinda tutuklu sanik Emirhan B. tutuklu bulundugu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katilirken, tutuksuz saniklar da durusmada hazir bulundu.

Tutuklu sanik Emirhan B., "Ben kimseye ates etmedim. Arbede sirasinda havaya siktim. Hakkimdaki suçlamalari kabul etmiyorum" dedi.

Tutuksuz sanik Ercan I. ise, " Emirhan’in iddialari gerçegi yansitmiyor. Silah sesi duydum. Maktul Hasan benim önüme düstü. Emirhan ates etmeye devam edince kendimi korumak için Emirhan’a dogru ates ettim. Mermim bittikten sonra kaçmak zorunda kaldim" diye konustu.

Tutuksuz sanik Murat A. ise, "Olay gecesi Emirhan benden silahimi istedi. Ben kendisine vermeyince bogazima sarilip silahimi aldi. Emirhan benim yanimdan ayrildiktan birkaç dakika sonra silah sesleri duydum. Bende karakola gidip silahimi gasp ettigini söyledim. Bu olayla hiçbir ilgim yoktur" seklinde konustu.

Durusmada taniklar dinlendi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile