Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok mahallenin yolu trafiğe kapanırken, mahsur kalan 10 kişinin bulundukları yerden alınarak sağlık kuruluşlarına yerleştirildiği bildirildi.
Samsun İl Afet Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40 santimetrenin üzerine çıktığı kaydedildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle bulundukları yerde mahsur kalan 10 kişinin bulundukları yerden alındığı ve sağlık kuruluşlarına yerleştirildiği vurgulanan açıklamada, 273 mahalleye de elektrik verilemediği ifade edildi.
Açıklamada, Samsun Port Limanı'nın ise saat 15.00 itibariyle gemi ulaşımına açıldığı belirtildi.
Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye ekiplerinin ise kapanan mahalle yollarını açmak için 27 greyder, 9 dozer, 15 loder, 54 traktör, 29 kar bıçaklı kamyon ve 12 solüsyon tankerinden oluşan 146 araçlık iş makine parkı ve yaklaşık 400 personel ile 24 saat aralıksız çalıştığı bildirildi.
Samsun'da Karla Mücadele
Samsun'da kar yağışı nedeniyle birçok mahalle yolu trafiğe kapanırken, mahsur kalan 10 kişi de bulundukları yerden alınarak sağlık kuruluşlarına yerleştirildi.



















