Samsun Sehir Kütüphanesi'nin Yüzde 32'Si Tamamlandi

Samsun Sehir Kütüphanesi'nin Yüzde 32'Si Tamamlandi

Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak Samsun Sehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Üniversite sehri Samsun’umuza yakisan bir kütüphane hayata geçiyor” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Atakum ilçesinde insa edilen ve tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Sehir Kütüphanesi’nde çalismalar araliksiz devam ediyor. Eski Türk-Is Egitim Merkezi’nin oldugu alanda 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare insaat alanina sahip projenin yüzde 32’si tamamlandi. 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan olusacak kütüphane, bin 98 oturma alanina, 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.

Yüzde 32’si tamamlandi

Samsun Sehir Kütüphanesi’ndeki çalismalarin son durumuna iliskin bilgi veren Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Insanimiza, gençlerimize, çocuklarimiza hitap edecek her projeyi çok önemsiyoruz. Egitim sehri olan Samsun’umuza yakisacak bu güzel kütüphane projemiz de yükselmeye devam ediyor. Proje yüzde 32 fiziki gerçeklesmeye ulasti. Çalismalar araliksiz devam ediyor. Kütüphanemiz 7’den 70’e herkese hitap edecek” dedi.

Projede kitapliklar, serbest çalisma alanlari, toplanti-seminer salonlari, çocuk kütüphanesi, sergi salonlari, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalisma alanlari, medya gösteri alanlari, hobi alanlari, arastirma merkezi, görme engellilere yönelik okuma salonu, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanlari yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile