Samsun TÜBITAK Türkiye Finali'nde Yedi Projede Ödül Aldi

Samsun TÜBITAK Türkiye Finali'nde Yedi Projede Ödül Aldi

Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Türkiye Finali sonuçlari belli oldu. Sonuçlara göre Samsun’dan Türkiye finaline katilan 11 projenin 7’ si ödül alarak büyük basari elde etti.

Lise ögrenimine devam etmekte olan ögrencileri temel, sosyal ve uygulamali bilim alanlarinda çalismalar yapmaya tesvik etmek, çalismalarini yönlendirmek ve bilimsel gelismelerine katkida bulunmak amaciyla TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi tarafindan biyoloji, cografya, degerler egitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarim, Türk dili ve edebiyati ile yazilim alanlarinda TÜBITAK tarafindan Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi düzenleniyor.

Bu yil yarismaya Samsun’da 88 farkli okuldan 430 ögrencinin hazirladigi 289 proje basvurusu yapildi. 68 proje bölge sergisine katilmaya hak kazandi. Bölge finalinde 44 ödülün 22’sini alarak büyük bir basariya imza atan Samsun Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli okullar Türkiye finaline 11 proje ile katilmaya hak kazandi.

Il Milli Egitim Müdürü Coskun Esen de elde edilen basariyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Büyük bir özveri ile yarismaya katilim saglayan, Türkiye finaline kalan ve derece alan tüm okullarimizi, ögrencilerimizi ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Türkiye finalinde de yine önemli bir basariya imza atan Samsun’da ögrenim gören ögrencilerin 7 projesi ödül almaya hak kazandi. Yarismada;

Emine-Ahmet Yeni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinden Nilgün BAS danismanliginda Nur Betül Biton ve Dilara Yürükcü tarafindan hazirlanan Sosyal Medyadaki Filtreli Görüntülerin Liseli Gençlerin Beden Algisi Üzerindeki Etkisi: Samsun Örnegi projesi sosyoloji alaninda ikincilik ödülü.

Bilim ve Sanat Merkezinden Mehmet Köseoglu danismanliginda Umur Tugrul Özbek ve Melis Deniz Sahin tarafindan hazirlanan 19 Mayis Karadeniz Fuari projesi tarih alaninda ikincilik ödülü.

Emine-Ahmet Yeni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinden Bülent Köksal danismanliginda Feyza Nur Armutçu ve Hilal Sude Yerebakan tarafindan hazirlanan Söz Sanatlarinin, Tanpinar’in Imgeleri Perspektifinde, Web2.0 Araçlari Kullanilarak Ögrencilerin Kendi Ürettikleri Metinler Üzerinden Ögretimi projesi Türk Dili ve Edebiyati alaninda ikincilik ödülü.

Atakum Anadolu Imam Hatip Lisesinden Deniz Üstünçelik danismanliginda Iclal Seker ve Safa Merve Zehiroglu tarafindan hazirlanan Rüzgâr Türbin Kanadi Kaplama Malzemelerine Alternatif: Kenevir (Cannabis Sativa) Takviyeli Biyokompozit projesi fizik alaninda üçüncülük ödülü.

Özel bir fen lisesinden Esra Sahin danismanliginda Yaren Gizlenci ve Kagan Erdogmus tarafindan hazirlanan Yenilenebilir Enerji Kaynagi Olarak Çay (Camellia Sinensis) Artiklarindan Pelet Elde Edilmesi ve Ülke Ekonomisine Kazandirilmasi projesi cografya alaninda ikincilik ödülü.

Özel bir kolejden Deniz Sen danismanliginda Eyüp Tarik Engin ve Eyüp Alper Saygili tarafindan hazirlanan Yayli Süspansiyona Sahip Ayarlanabilir Eklemli Havasiz Arazi Tekeri projesi Teknolojik Tasarim alaninda üçüncülük ödülü.

Özel bir kolejden Adnan Demirci danismanliginda Erva Ali Özdemir ve Irmak Tuncel tarafindan hazirlanan Erkeklerin Meslek Türlerine ve Dünya Görüsüne Göre Degisen Kadin Algisi projesi sosyoloji alaninda tesvik ödülü aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile