Sanat Galerisi'nden Yesilçam Nostaljik Film Afisleri Sergisi

Sanat Galerisi'nden Yesilçam Nostaljik Film Afisleri Sergisi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sanatin her dalina oldugu gibi sinemaya da deger ve destek vermeye devam ediyor. 1990 yilina kadar çevrilmis olan nostaljik Yesilçam Filmlerinden seçilen 150 adet orijinal film afisi 3 Eylül 2024 tarihinde sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Büyüksehir belediyesi bünyesinde görev yapan Kent Tarihi ve Tanitimi Daire Baskani Gürcan Senem’in koleksiyonunda bulunan eserlerin yer aldigi sergi, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’ndeki Büyük Sehir Sanat Galerisi’nde ziyaretçileriyle bulusacak. Sergide, Yesilçam’a ait 150 adet film afisinin yani sira; tamami orijinal olan imzali fotograflar, kartpostallar, lobi kartlari, senaryo metinleri, 35 mm - 16 mm makara filmler ve fragmanlar gibi eserler yer alacak. Bu eserlerle sanatseverlere nostaljik bir atmosferde, toplumun ruhunda derin ve anlamli izler birakmis beyazperde hikâyeleri tekrar hatirlatilacak. 03 Eylül Sali günü saat 14.00’te, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi, Büyük Sehir Sanat Galerisi’nde izleyici ile bulusacak sergi, sanatseverlere, misafirlere nostaljik bir atmosfer yasatmanin yani sira, eskide kalmis gibi görünse de toplum hafizasinda anlamli izler birakmis, topluma ait hikâyeleri tekrar hatirlatmak, özellikle gençlere Yesilçam’in, gülümseten, hüzünlendiren güzel degerlerini anlatmayi hedefliyor.

Sergi süresince, sergi alaninin hemen yaninda ‘Açik Hava Sinema Günleri’ etkinligi düzenlenecek. Tamami ücretsiz olan söz konusu etkinliklere tüm sanatseverler davet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile