Sanliurfa'da Kisa Kisa

Sanliurfa Valiligince kent genelinde okuma-yazma kurslarinin sayisi arttirilacak.

Valilikten yapilan açiklamaya göre Vali Abdullah Erin’in talimatiyla tüm ilçelerde devam eden 28 merkezdeki 1. ve 2. kademeden olusan 188 kursa ilave olarak 226 merkezde daha okuma yazma kurslari açilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Erin, Sanliurfa’nin okuma yazma bilmeyen vatandaslar konusunda bir sikintisinin oldugunu belirterek daha önceden devam eden okuma yazma kurslarina ilave kurslar açarak, 2022 yili sonuna kadar okuryazar olmayan nüfus sayisini asgariye çekmek için çalisma baslattiklarini söyledi.

Kentte okuma-yazma bilmeyenlerin sayisin çok yüksek oldugunu ifade Vali Erin, "Bunun için yil sonuna kadar, tüm Kaymakamliklarimiz, Halk Egitim Merkezlerimiz ve üniversitemiz ile birlikte bu orani 2021 yili sonuna kadar yüzde 50, 2022 yilinda da minimum noktaya çekmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kampanyanin hayirlara vesile olmasini dileyen Vali Erin, okuma yazma bilmeyen tüm vatandaslarin mutlaka kurslara katilmaya davet etti.

-Haliliye Belediyesinin çalismalari

Haliliye Belediyesince bazi mahallerde üst yapi çalismalari devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre Belediye Baskani Mehmet Canpolat, Sair Nabi Mahallesi'nde devam eden kilitli beton parke çalismalarini yerinde inceleyerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Mahalle Muhtari Hüseyin Çiçek’in de eslik ettigi incelemede Baskan Canpolat, DEDAS tarafindan elektrik hatlarinin yer altina alindigi sokaktaki üst yapi çalismalarinin kisa sürede tamamlanacagini kaydetti.

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Canpolat, "DEDAS islemlerini bitirmis oldugu sokaklara Haliliye Belediyesi olarak iki ekip olarak buraya girdik. Sair Nabi Mahallemizdeki bozulan yollarimizi, bozulan kaldirimlarimizi ekiplerimiz bir an önce düzeltip vatandaslarimizin tekrar hizmetine sunacaklar. Sonuçta elektrikle ilgili olan kisimda mahallemiz için çok çok önemli o nedenle bu yatirimi bizde istedik ve sonrasinda bozulan yollarimiz ve kaldirimlarimizi bir an önce düzeltip vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile