Şanlıurfalı Çocuklar Aizanoi'de Kazıya Katıldı

KÜTAHYA - Çavdarhisar ilçesinde, dünyanın ilk borsasının da bulunduğu Romalılar döneminden kalma Aizanoi Antik Kenti'ndeki kazılara Şanlıurfa'dan gelen çocuklar da katıldı.

Çocuklar, Roma dönemi giysileri giyen kazı grubu üyeleri tarafından karşılandı, antik kenti gezdirildi ve daha sonra çocuklar hayal gücünü kullanarak antik kenti o dönem içerisinde resmetmeye çalıştı.

Kazı Grubu Başkanı Doç. Dr. Elif Özer, yaptığı açıklamada, bu yıl Çavdarhisar ilçesinde yeni başlanılan kazılara Şanlıurfa'dan çocukları davet ettiklerini söyledi.

Aizanoi'ye bütün kurum ve herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Bu sezon kazı çalışmalarını tiyatro ve nekropol olmak üzere 2 alanda yürütüyoruz. Penkalas nehrinde Devlet Su İşlerinin desteği ile temizlik ve belgeleme projesi devam edecek. Restorasyon ve koruma çalışmalarını sürdüreceğiz. Ayrıca daha önceden belirledikleri alanlarda çevre düzenleme çalışmalarına da başlayacağız. Farklı disiplinlerden akademisyen, uzman arkeolog, öğrenci ve işçiler ile toplam 90 kişilik bir ekiple çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl ilk kez 'Aizanoi Kazısı Gönüllü Uzmanlar Projesi' uygulaması başlattık."

Özer, proje kapsamında ilk kez üniversite mezunu gönüllülerin kazıya katıldığını ve ekibe renk kattığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile