Sarıgöl Belediyesi Borçsuz Belediyeler Arasında

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Sarıgöl Belediyesi'nin birçok belediyelere göre borçsuz bir belediye olduğunu belirterek bunun sevindirici olduğunu söyledi.

CHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, yaptığı açıklamada aylık olarak Sarıgöl Belediyesi'nin 50 bin TL ödeme yaptığını belirtti. Sarıgöl Belediyesi'nin kendi gelirleriyle aylık 400 bin TL geliri olan bir belediye olduğunu anlatan Karcı, şöyle konuştu: "Sarıgöl Belediyesi'nin SSK, Emekli Sandığı için aylık 20 bin TL, Tedaş'a 20 bin TL, Vergi Dairesi için 10 bin TL her ay aksatmadan ödeme yapmaktadır. Ayrıca üyesi bulunduğumuz Gediz Belediyeler Birliği aidatlarını ödeme yapmaktayız. Sarıgöl
Belediyesi, aylık olarak dükkan kiraları, hayvan pazarı, pazar yerleri ile içme suyundan, İller Bankası'ndan gönderilen parayla birlikte aylık 400 bin TL geliri olan bir belediyedir. Bu gelirle hem borcumuz yok hem de ilçemiz için yapılacak çalışmaları yapmaktayız. Bu arada belediye olarak ihtiyacımız olan hizmet araçlarını da peşin aldık."
Ömer Karcı, kısıtlı bütçeyle hizmetleri sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimizdeki bu bütçe ile ilçemiz halkının uzun yıllar değerlendireceği 250 dekar mesire yeri yapımı yapılmaktadır. Biranın büyük bölümü tamamlandı. Ağaçlandırma, tesviye çalışmaları yapıldı. Şu an ağaçların sulanması için de damlama suyu sistemi yapılmakta. Ayrıca, damlamada kullanılmak için ikişer adet 20 ton su deposu yapılarak sulama sorununa çözüm getirildi."
(VS-HO-Y)


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile