'Sazan Sarmali' Yöntemiyle 1 Milyon 768 Bin Liralik Dolandiricilik Yapan 2 Kisi Adliyeye Sevk Edildi

'Sazan Sarmali' Yöntemiyle 1 Milyon 768 Bin Liralik Dolandiricilik Yapan 2 Kisi Adliyeye Sevk Edildi

Samsun ve Sakarya illerinde 2 ayri kisiyi ’sazan sarmali’ diye tabir edilen dolandiricilik yöntemiyle 1 milyon 768 bin 554 lira dolandiran 2 kisi, Samsun ve İçel polisinin ortak operasyonu sonucu yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, fabrikalarin iller arasi nakliye ilanlarini takip eden, nakliye firmasi gibi davranan, mallari nakledilmesi gereken ile degil de baska ile tasiyip satan sahislar, Samsun ve Sakarya’da 2 ayri kisiyi toplam 1 milyon 768 bin 554 TL dolandirdi.

Magdurlarin sikayeti üzerine Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, projeli/adli çalisma sonucu nitelikli dolandiricilik suçunu isledikleri tespit edilen B.Ç.(30) ve A.G.’yi (38) İçel Emniyet Müdürlügü ile kurulan koordine çalisma sonucu İçel’de yakalayarak gözaltina aldi. Sahislarin yapilan ikamet, araç ve üst aramalarinda çok sayida dijital materyale ve nakliye notlarinin yer aldigi ajandaya el konuldu. B.Ç. ve A.G. Samsun’a getirildi.

A.G.’nin 4 ayri suçtan toplam 12 yil 3 ay 20 gün kesinlesmis hapis cezasinin bulundugu tespit edildi.

"Sazan sarmali" diye adlandirilan dolandiricilik yöntemiyle tuzak kurarak dolandiricilik yapan B.Ç. ve A.G., polisteki sorgularinin ardindan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile