Sedat Çalımlı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan ''Küçük dokunuşlarla gerçekleşen hayaller'' projesiyle katıldığı yarışmada, finale yükselen Vanlı ressam Sedat Çalımlı, öğrencilerle bir araya geldi.

Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı'nda düzenlenen etkinliğe, Van'ın çeşitli okullarında eğitim gören öğrenciler katıldı.

Çalımlı'nın yarışmadaki görüntüleri izleyen öğrenciler, sonra Çalımlı ile sohbet etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Alparslan, yaptığı açıklamada, hazırladıkları SODES projeleriyle, kültür ve sanat etkinliklerinin de artmasını istediklerini söyledi.

Alparslan, ''Van'daki projeler, milli eğitim eli, SODES desteğiyle, merkezdeki bütün okullarımızı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

Bugün de 'Küçük dokunuşlarla gerçekleşen hayaller projesi' kapsamında, katıldığı bir yarışma programında ilimizi temsil eden ressam Sedat Çalımlı'yla öğrencilerimizi buluşturduk'' dedi.

Sedat Çalımlı ise yetenek yarışmasına katılınca hiç hazırlık yapmadığını söyledi.

Çalımlı, şöyle konuştu:

''Yarışmaya başvurumdan 3 ay sonra beni aradılar. Yarışmaya gidince aklımda hiçbir fikir yoktu. İkinci turda ise Hülya Avşar'ın resmini yaptım. Üçüncü turdaysa eserimi Hülya hanımın verdiği fikirle çizdim. Bugün öğrencilerle, sanatı ve yeteneği konuşmak üzere bir araya geldik. Bu ülkede maalesef üniversiteye öğretmen olmak için giren öğrenciler, yetenek sınavıyla değil de, Kamu Personeli Seçme Sınavı'yla işe giriyor. KPSS'den başarılı olamadım. Yeteneksizim diye atamam yapılmadı. Bugün 'Türkiye'nin yeteneğiyim' diye milli eğitimin hazırladığı programda görev yapmaktayım.''

Muhabir: Özkan Bilgin

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile