Sehit Annesine Büyük Saygisizlik

Sehit Annesine Büyük Saygisizlik

Sirnak’ta teröristlerle mücadele ettigi esnada sehit olan Jandarma Komando Astsubay Üstçavus Cemal Ates’in Eskisehir’de yasayan annesi, demirbas arizasi nedeniyle sorun yasadigi ev sahibi tarafindan icraya verilerek evinden çikarildi.

Eskisehir’de yasayan Sebahat Ates’in oglu Jandarma Komando Astsubay Üstçavus Cemal Ates, Sirnak’in Bestler Dereler Bölgesi’nde yapilan terör operasyonunda sehit oldu. Özel harekat egitim komutanligi yaptigi esnada sehit olan Cemal Ates’in annesi, 9 yil önce esini de kaybettikten sonra Eskisehir’e yerlesti. Kizinin yardimiyla Eskisehir’de bir evi esyali olarak kiralayan sehit annesi Sebahat Ates, yaklasik 2 yil bu evde ikamet etti. Ev sahibiyle zaman zaman evin demirbaslari ile ilgili sorunlardan dolayi sorun yasayan sehit annesi, kapisina gelen icra kagidi ile büyük saskinlik yasadi. Arizalanan kombiyi yaptirmak istemeyen ev sahibinin kendisine türlü bahanelerle aceleye getirerek imzalattigi kagitlarla adli süreç baslattigini belirten sehit annesi, “Kombi için de gene yaptirayim bunu da kiradan keseyim dedim. O hizla gidip beni avukata vermis. Icraya vermisler” dedi.



“Evin demirbaslarindaki problemlerden dolayi sorun yasadik”

Ev sahibiyle yasadigi problemin ardindan kisa sürede evi bosaltan ve kizinin yanina yerlesen sehit annesi Sebahat Ates, kendisine büyük magduriyet yasatan olayi su ifadelerle anlatti:

“Oglum 24 Aralik 1999’da Sirnak’ta sehit oldu. Özel harekat egitim komutaniydi oglum, terör olayinda sehit oldu. Evimde çesmenin altindan su damliyordu. Bir sucu var çagir da yapsin dedim. Ben bilmiyorum sucu falan dedi.

Ben de yaptirip kiradan kesecegimi söyledim. Herhalde 300 lira kadar tutmustu, bende kiradan kestim. Ramazan Bayrami’nda Ankara’dan kizim geldi. Baktik sicak su çalismiyor. Çesme ve kombiden dolayi sorun çikti. Yaptirmak istemedi. Kombi için de gene yaptirayim bunu da kiradan keseyim dedim. O hizla gidip beni avukata vermis. Icraya vermisler. Görünce sasirdik. Niye böyle oluyor diye düsündük. Ertesi gün neden beni icraya verdigini sordum. Eline telefon alip konusur gibi yaparak bana cevap vermedi. Evin demirbaslarindaki problemlerden dolayi sorun yasadik. Kirami gününde veriyordum. Simdi kizimin yaninda kaliyorum. Esyalarim ortalikta. Esyalarimi kutulayip garaja koyacagim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile