Selçuk'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Selçuk'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesi'nde 2010 - 2011 eğitimi öğretim yılı bugün başladı.

Yeni akademik yılın açılışı nedeniyle Anıt Alanı'nda bir tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın Ankara'da Avrupa Üniversiteler Birliği'nce düzenlenen ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığı Euıma Full Kosting Projesi Türkiye Çalıştayı'nda bulunması nedeniyle katılamadığı törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçer Bedük, Prof. Dr. Şefik Bilir, Prof. Dr. Kürşat Turgut, fakülte dekanları, meslek yüksekokulların müdürleri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Yeni eğitim öğretim yılının üniversite camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Bedük, "Yeni bir eğitim-öğretim yılı açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Başarılı bir yılı geride bıraktık. Yeni eğitim yılında da gerek bilimsel, gerek kültürel ve sosyal etkinliklerle huzur dolu, çok daha başarılı bir yıl geçireceğimizden hiç şüphem yok. Şimdiden yeni akademik yılımızın tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
2010 - 2011 eğitim-öğretim yılında 23 bin yeni öğrenci Selçuk Üniversitesi'ne merhaba diyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla kontenjana sahip Selçuk Üniversitesi'nde yaklaşık 80 bin öğrenci eğitim görecek. Bugün başlayan Güz yarıyılı dersleri 14 Ocak 2011'de sona ererken, Bahar yarıyılı 14 Şubat 2011'de başlayıp 27 Mayıs 2011'de bitecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile