Selçuk Üniversitesi'nde Prof. Gökbel Dönemi Başladı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Süleyman Okudan rektörlük görevini, üniversitenin bölünme kararının Resmi Gazete`de yayınlandığı gün Prof. Dr. Hakkı Gökbel`e devretti.
Selçuk Üniversitesi rektörlük binasında gerçekleştirilen ve çok sayıda öğretim üyesinin katıldığı devir- teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Okudan, her platformda üniversitenin yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu söylediğini hatırlattı. Görevi boyunca hedeflerinin yüzde 90`ını gerçekleştirdiğine inandığını belirten Okudan, ``Selçuk Üniversitesi kendine yakışan bir seçim dönemi geçirdi. Bayrağı artık Hakkı Gökbel`e devrediyoruz. O`nun da bugüne kadar yapılanların üzerine bir şeyler koyacağına samimiyetle inanıyoruz.`` dedi.

Konuşmasında üniversitenin bölünme kararının tam da devir-teslim yapacakları gün Resmi Gazete`de yayınlandığını belirten Prof. Dr. Okudan, ``Buraya gelirken Selçuk Üniversitesi hocasıydım. Şimdi dönerken Konya Üniversitesi hocasıyım. Tabi ki içimde burukluk var, üzülüyorum. Keşke bize de sorulsaydı. Görevimize devam edeceğiz, ilerleyen günler ne getirecek hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Süleyman Okudan`a üniversiteye bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür eden yeni Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Resmi Gazete`de yayımlanan kararla SÜ`ye ait 3 fakülte Konya Üniversitesi`ne dahil edildi. Elbette Bakanlar Kurulu`nun kararıdır. Ancak bu fakültelerin Konya Üniversitesi`ne dahil edilmesi sürecinde SÜ`nün de korunması ve zarar görmemesi gerekiyor.`` ifadelerini kullandı. Prof. Dr Gökbel, SÜ`nün büyük bir üniversite olarak yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, konuşmaların ardından Prof. Dr. Okudan`a plaket ve tablo hediye etti. Prof. Okudan, törenin sonunda gözyaşları içinde "Şimdi gitme vakti. Hakkınızı helal edin." deyip rektörlükten ayrıldı.

TARİH ÇELİŞKİSİ
Selçuk Üniversitesi`nin 3 fakültesi, Prof. Dr. Süleyman Okudan`ın rektörlük görevini Prof. Dr. Hakkı Gökbel`e devredeceği gün Resmi Gazete`de yayınlanan kararla Konya Üniversitesi`ne bağlandı. Üniversitenin Meram ilçesindeki Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat fakülteleri, Milli Eğitim Bakanlığı`nın 8 Aralık tarihindeki yazısı üzerine Bakanlar Kurulu tarafından 7 Aralık tarihinde verilen kararla Konya Üniversitesi`ne bağlandı.
Konya kamuoyundan yükselen tepkilere rağmen alınan karar Resmi Gazete`de yayınlandı. Ancak Resmi Gazete`de yayınlanan karar yazısında; Milli Eğitim Bakanlığı`nın bölünme yazısını 8 Aralık 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu`na göndermiş, Bakanlar Kurulu da kararı 7 Aralık tarihinde onaylamış görünüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile