Selçuk Üniversitesinden Ögrencilere Psikolojik Destek

Selçuk Üniversitesinden Ögrencilere Psikolojik Destek

Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi, yeni egitim ögretim döneminde de ücretsiz olarak verdigi psikolojik danismanlik hizmetiyle ögrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelisimlerine katki saglamayi hedefliyor.

Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayse Eliüsük Bülbül, üniversiteyi yeni kazanan ögrencilerin, üniversite hayatina uyum saglama sürecinde yasanmasi muhtemel sorunlarinin çözümüne ve sosyal uyum sürecine destek olacaklarini söyledi.

Psikolojik danismanlik desteginden tüm ögrencilerin yararlanabilecegini söyleyen Doç. Dr. Ayse Eliüsük Bülbül, “Merkezimizin amaci; uzman kadrosuyla beraber üniversite egitimine yeni baslayan ögrenciler ve egitimine devam eden ön lisans, lisans ve lisansüstü ögrencilere ihtiyaçlari dogrultusunda psikolojik danismanlik hizmeti vermektir. Gelecek kaygisi, akademik basari, yaygin anksiyete bozuklugu, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, sosyal fobi, depresyon, motivasyon, aile içi çatismalar veya duygusal iliskilerde yasanilan sorunlarin çözümüne yönelik psikolojik danismanlik hizmeti veriyoruz. Üniversiteye yeni baslayan ögrencilerimizin en büyük sikintisi bu süreçte oryantasyon oluyor. Bu konuda ögrencilerimizin sürece saglikli bir sekilde uyum saglamasi için merkez olarak gerekli destegi uzman danismanlarimizla veriyoruz. Böylelikle ögrencilerimizin yasadigi sikintlarla ilgili farkindaligi gelisiyor, danismanlariyla birlikte çözüm yollari buluyor ve sonuç olarak da merkezimizden memnun ayriliyorlar” dedi.



"Gizlilige çok önem veriyoruz"

Doç. Dr. Ayse Eliüsük Bülbül, Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezinin açildigindan bu yana bin 250 ögrenciye psikolojik danismanlik hizmeti verdigini belirtti.

Psikolojik danismanlik hizmeti sürecinden söz eden Doç. Dr. Ayse Eliüsük Bülbül, “Görüsmelerde isleyisin saglikli ve verimli olabilmesi için ögrencilerimiz, hafta içi her gün 09.00 ve 17.00 saatleri arasinda merkezimizi telefonla arayarak veya merkezimize bizzat ugrayarak randevu alabilirler. Seanslarimiz 45 dakika ve 1 saat arasinda degisiyor, ögrencilerimizin ihtiyacina göre tekrarlaniyor. Gizlilige çok önem veriyoruz. Ögrencilerimiz, merkezimizden gönül rahatligiyla psikolojik danismanlik hizmeti alabilirler” seklinde konustu.

Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi, Egitim Fakültesi binasi birinci kat 125 No.lu odada ücretsiz olarak hizmet veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile