Selendi, Kurtuluş Günü ve Cirit Festivaline Hazır

Selendi, Kurtuluş Günü ve Cirit Festivaline Hazır

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, 2 ve 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Selendi'nin düşman işgalinden kurtuluşunın 90.

yıldönümü, 17. Geleneksel Cirit Festivali ve Selendililer Günü etkinlikleri hakkında bilgi verdi.İlçe dışında Türkiye’nin her bölgesindeki yaşayan Selendilileri festivale davet ettiklerini belirten Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Marka bir festival olacak. Her gelen bir kişi festivalde kendinle ilgili bir şey bulacak. Eğlenecekler ve kültürel anlamda değerler olacaktır. Yemekleriyle, doğasıyla, kültürüyle Selendi hazır ve herkesi davet ediyoruz. 2 Eylül 2012 Pazar günü yapılacak olan 1. Selendililer Günü saat 11.00’de diğer il ve ilçelerde bulunan Selendililer derneklerinin ilçe girişinde karşılanması ile başlayacak. Saat 13.30 ile 14.00 arası ziyaretler yapılacak. Saat 16.00 ile 18.00 arası Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasından 17. Geleneksel Cirit Festivali başlayacak. Üç Eylül İlk Öğretim Okulu bahçesinde halk konseri yapılacak. Okulun her iki tarafındaki caddeye köy pazarları kurulacak. 3 Eylül 2012 Pazartesi günü ise Selendi'nin düşman işgalinden kurtuluşunın 90. yıldönümü etkinlikleri temsili milis kuvvetlerinin şehre girişi ve kurtuluş senaryosunun canlandırılması, tarihi mehter takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Manisa’yı Ankara'da temsil eden tüm Manisa milletvekillerini de festivale bekliyoruz." dedi.

Öte yandan Selendi’nin tek taşıma firması olan Sel Kaya İşletmesinin Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kaya da 2 Eylül tarihinde yapılacak olan Selendililer Günü için ilçeye gelecek Selendililere otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim yapacaklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile