'Sen Beni Tanimadin Mi' Deyip Oto Tamircisi, Kaportaci Ve Dösemeciyi 3 Bin 500 TL Zarara Ugratti

'Sen Beni Tanimadin Mi' Deyip Oto Tamircisi, Kaportaci Ve Dösemeciyi 3 Bin 500 TL Zarara Ugratti

Antalya’nin Serik ilçesinde kamyonetinin vize islemleri için sanayiye getiren araç sahibi, iddiaya göre tamir ettirdigi aracin ücretini ödemeden kayiplara karisti. Üç ayri esnafa yaklasik 3 bin 500 TL borcu olan kamyonet sahibinden 15 gündür haber alamayan esnaf, ’dolandirildik’ dedi.

Olay, Serik Sanayi sitesinde 15 gün önce yasandi. Kimligi belli olmayan iki kisi kamyonetiyle birlikte sanayiye geldi. Aracin muayeneden geçemedigini söyleyen sahislar, kamyonette yapilmasi gereken islemler için oto tamircisi, kaportaci ve dösemeciyle görüstü. Sanayi esnafi araci tamir ettikten sonra araç sahibine telefonla arayarak bilgi verdi. Aracin sahibi ise ücretini ödemek için gelecegini fakat araci arkadasinin teslim alacagini söyledi.

Araç sahibinin sözüne inanan sanayi esnafi araci gelen kisiye teslim etti. Araç sahibi ile arkadasinin sanayiye gelme anlari ve aracin arkadasi tarafindan teslim alinmasi güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

Daha önce de aracini tamir ettirdikten sonra ücretini ödemeyenler oldugunu belirten Oto tamircisi Kerim Tas, "Araç sahibi, araci tamir ettirdikten sonra almaya baskasini gönderdi. Bana, dösemeciye ve kaportaciya para ödemeden gitti. Hatta bana telefon etti, ’Çarsidayim, gelip para ödeyecegim’ diye. Kamyonetin frenleri, dösemesi ve arka tamponu yapilmis. Benim zararim bin 200 lira. Daha önce benim basima yine bu tür olaylar çok geldi. Insanlara güvendigim için basima bunlar geliyor. Araç sabah geldi, ’Kamyonetin frenleri yapilacak. Sen beni tanidin mi?’ dedi.

Ben de taniyamadigimi söyledim. Aracin isi bittikten sonra baskasini gönderdi. Telefonla konustugumuz vakit, ’Çarsidayim, 1 saat sonra gelecegim, paranizi ödeyecegim. Sen gelen kisiye arabayi ver’ dedi.

Fakat gelmedi üçümüzde dolandirildik" dedi.

Yasadigi olay sonrasi paradan çok emeklerinin bosa gittigini belirten döseme ustasi Durmus Sahin, "Araç sahibi sabah geldi, bize is verdi. Islerini yaptik, tanimadigim kisilerdi. Herkese kimligini soramiyoruz, paraniz pesin mi? diyemiyoruz. Biz de islerini yaptik. Daha sonra araç sahibini aradigimizda, ’Yolda gelmek üzere oldugunu, sanayi kavsaginda isiklarda oldugunu’ söyledi.

Aradan 15 gün geçti daha hala gelecek. Su anda telefonlari kapali. Biz parasinda degiliz. Neden böyle bir ise kalkistigini anlayamiyoruz. Bize dese ki, ’su an paramiz yok’ belki biz para da almayacagiz. Zaten biz bütün müsterilerimize fedakârligimizi yapiyoruz. Sadece emek gidiyor, baska bir sey degil, yaziklar olsun" diye konustu.

Yapilan hareketin çok zorlarina gittigini anlatan Kaporta ustasi Ali Gündogdu ise, "Dösemeci Durmus ustam araci bana getirdi. ’Aracin vizeden kaldigini, yapilmasi için birkaç islem oldugunu’ söyledi.

Ben de ’Tamam yapalim’ dedim. Araç sahipleri fiyatini sorduklarinda ’Su anda belli olmaz’ dedim ve gittiler. Ben gereken islerini yaptim ve Durmus ustama teslim ettim ve bir daha araç sahiplerini görmedim. Araci yaptirip kaçtilar. Biz bunun para kisminda degiliz ama insanlik öldü mü? Biz birkaç gün sonra gelecegiz. Yanimizda para yok deseler, anlayis gösteririz. Sonuçta biz de insaniz ama bunu dememeleri zorumuza gitti" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile