Sendikadan Bakan Çubukçu'ya 'Ders Kitabı' Ankara

-SENDİKADAN BAKAN ÇUBUKÇU'YA 'DERS KİTABI' ANKARA (A.A) - 16.06.2010 - MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU'NUN BAKANLIKTAKİ ÇALIŞMALARININ YETERLİ BU-S

  -SENDİKADAN BAKAN ÇUBUKÇU ' YA ' DERS KİTABI '

ANKARA ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ' nun bakanlıktaki çalışmalarının yeterli bulmayan Türk Eğitim-Sen , Çubukçu ' ya çeşitli konularda kitap gönderdi .
Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk , düzenlediği basın toplantısında , Çubukçu ' nun bakanlıktaki çalışmalarının eğitimcileri memnun etmediğini ifade etti .
Koncuk , şunları kaydetti :
' Bakan 2009-2010 eğitim yılında sınıfta kalmıştır . 2010-2011 eğitim yılı için Sayın Bakan ' ın çok çalışması ve eğitim alanında önemli açılımlar yapması gerekmektedir . Bu nedenle Bakan ' a yaz tatilinde çalışması için sendika olarak bazı kitaplar gönderiyoruz . Bakanın kırık olan derslerini önümüzdeki yıl düzeltmesi için bu kitaplara ihtiyaç duyduğu gün gibi aşikardır .
Sayın Çubukçu ' ya hukukçu olmasına rağmen hukuku yok sayması , hukuka aykırı atamalar , görevlendirmeler yapması ve aile bütünlüğünün korunmasıyla ilgili anayasanın 41 . maddesini çiğnemesi nedeniyle Anayasa ve hukuk kitabı ; öğretmen açığını doğru belirlemeyememesi , atanamayan öğretmenleri hesaba katmaması , ihtiyaca ve beklentilere uygun sayıda alım yapmaması nedeniyle matematik kitabı ; eğitim çalışanlarını sosyoekonomik açıdan zor durumda bırakması , geçim derdini ortadan kaldırmak için girişimde bulunmaması , eğitimcilerin giderek yoksulaşmasına seyirci kalması nedeniyle iktisat kitabı ; eğitim çalışanlarının psikolojisini bozan uygulamaları nedeniyle psikoloji kitabı ; eşleri farklı illerde yaşamaya mahkum etmesi , ailelerin parçalanmasına göz yumması nedeniyle de Türkiye haritası gönderiyoruz . '
Çubukçu ' nun göreve gelmesinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen bakanlıkta kendisinden beklenen değişimi yapamadığını ileri süren Koncuk , Çubukçu ' nun , ' sözleşmeli öğretmenlere kadroya geçirilecekleri sözünü verdiğini ' savundu . Koncuk , üzerinden 357 gün geçmesine karşın bu sözün yerine getirilmediğini ifade ederek , Çubukçu ' nun sözünün gereğini yapmasını istedi .


16 . 06 . 2010 12 : 24 : 01
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile