Serbest Ticaret Anlaşması Kosova’ya Yarar Sağlayacak

Serbest Ticaret Anlaşması Kosova’ya Yarar Sağlayacak

Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Türkiye ile geçen hafta Ankara’da imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın ülke ekonomisini 20 milyon euro zarara uğratacağı yönündeki haberlerin "asılsız" ve "gerçekdışı" olduğunu kaydetti.

Ustaibo yazılı açıklamasında, Kosova’nın anlaşmadan büyük faydalar göreceğini belirterek, anlaşmayı incelemeden asılsız iddialara yer verilen haberlerin gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Ustaibo, anlaşma ile Kosova’nın 80 milyonluk Türkiye pazarına serbestçe ulaşabileceğini, anlaşmanın Türkiye’den çok, Türkiye’nin kardeş saydığı Kosova’ya yararlı olabilmesi için yapıldığını belirtti.

Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde Kosova pazarındaki Türk ürünlerinde yüzde 10'luk bir ucuzlama olacağını ifade eden Ustaibo, Türk yatrımcısının da Kosova’ya gelmesinin teşvik edildiğini vurguladı.

Kosova’da yayınlanan bazı gazeteler Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan arasında imzalanan anlaşma ile Türk ürünlerine uygulanan yüzde 10’luk gümrük vergisinin kaldırılmasının ardından Kosova bütçesinin 20 milyon euro kayba uğracağını, Türk ürünleriyle rekabete giremeyecek olan yerli ürünlerin zarar göreceğini yazmıştı. Anlaşmanın Kosova’ya değil daha fazla Türkiye’ye yarar sağlayacağı belirtilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile