Serik Acısu Çayında Islah Çalışması

Antalya'nın Serik ilçesindeki Acısu Çayında ıslah çalışmaları sürdürülüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, DSİ Genel Müdürlüğünün Antalya ve ilçelerine yönelik yatırımları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, topraklar suyla buluşturuluyor, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin ediliyor, derelerdeki taşkın riski azaltılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, tarım alanlarının ve yerleşim yerlerinin taşkın zararlarından korunması amacıyla tamamlanan 92 dere ıslahıyla Antalya şehir merkezinin 143 yerleşim yeri ve 176 bin 835 dekar arazinin taşkın zararlarından korunduğunu belirtti.

DSİ'nin yaptığı makineli çalışmalarla hem derelerdeki taşkın riskini azalttığını, hem de Antalya'nın mavi bayraklı plajlarının korunmasında öncü rol oynadığını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Tarımın ve turizmin göz bebeği Antalya'da mavi bayraklı plajların korunması ve sürdürülebilirliği için başlatılan turizm dereleri ıslahı kapsamında Serik ilçesi Acısu deresinde Belek Turizm Yatırımcıları Birliği, Serik Belediyesi ve DSİ işbirliğiyle karada ve suda çalışabilen amfibik makinelerle yapılan temizlik çalışmaları devam ediyor. DSİ tarafından ilk defa uygulanan projede kullanılan tamamen sığ suda yüzebilen ve yumuşak zemin yapısında kullanılabilir olması için düşük zemin basıncıyla tasarlanmış ekskavatörlerle 360 derecelik alanda çalışma yapılabilmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile