Serinhisar'da Atıkların Ayrı Ayrı Toplanması İstendi

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi'yi ziyaret eden Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencileri, cam, plastik ve kağıt atıkların ayrı ayrı toplanmasını istedi.

Belediye Başkanı Gemi'yi makamında ziyaret eden ilköğretim okulu öğrencileri Kamil Tokgöz, Nihat Kıranta ve Ayşe Çakal, atıkların ayrı ayrı toplanması ile ilgili projelerini anlattı.

Öğrencilerin güzel ve hassas davranışı için teşekkür eden Belediye Başkanı Gemi, ''Bu anlamlı fikirlerin hayata geçirilmesi için herkesin katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Biz de belediye olarak bu güzel anlayışa destek olarak anlam kazandırmak isteriz. Ben Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yetkililerine, öğrencilerde bu özgüveni sağladıkları için teşekkür ediyorum. Projenin lafta kalmaması için elimizden gelen desteği sağlayacağız'' dedi.

Grubun sözcülüğünü üstlenen Kamil Tokgöz, cam, plastik ve kağıt atıklar için okulda ayrı ayrı çöp kutuları oluşturduklarını belirterek. ''Daha temiz bir çevremiz olsun düşüncesiyle bu oluşumun ilçe çapında uygulamaya geçilmesini istedik ve size başvurduk. Üç bölüme ayrılan atıklar tekrar değerlendirilerek insanlarımızın ihtiyacına sunulsun istiyoruz. Bunun yanında doğanın yıllarca eritemediği plastik ve benzeri şeyleri ayrı ayrı toplayarak ilgili yerlere ulaştırmanın daha faydalı olacağını düşünüyoruz'' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile