Sezin Erbil davayı kazandı

Mehmet Ali Erbil'in kızı Sezin Erbil, şarkıcı Demet Akalın'a açtığı tazminat davasını kazandı.

Sezin Erbil, şarkıcı Alişan’la nişanlanıp ayrıldıktan sonra onun yakın arkadaşı Demet Akalın’ın hakkında söylediği “Alişan yalnız kalıyor. Bir an önce ona şerefli bir babanın şerefli bir kızını bulmak istiyoruz” sözleri üzerine soluğu mahkemede almıştı. Erbil kendisinin ve ailesinin Akalın’ın hakaretine maruz kaldığını belirterek ceza davası açmıştı.

Dün sabah İstanbul 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, hem Erbil’in, hem de Akalın’ın avukatı hazır bulundu. İlk duruşmaya katılmadığı için mahkemenin zorla getirilmesine karar verdiği Akalın, haziran ayında yapılan duruşmada “Ben kimsenin ismini kullanmadım” dedi. Ancak dünkü duruşmada hâkim, Erbil ailesinin hakarete maruz kaldığına hükmetti ve Akalın’ın Türk Ceza Kanunu’nun 125 / 1 kararı uyarınca 2 bin 240 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına, CMUK 231. maddesi gereğince de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Erbil’in açtığı davanın tazminat bedeli ise kasım ayı başında görüşülecek duruşmada belirlenecek.
Öte yandan geçen günlerde tekstilci Evren Yazgan’la aile arasında nişanlanan Sezin Erbil, 18 Aralık’ta Sait Halim Paşa Yalısı’nda evlenecek. Düğün öncesi diyetisyen kontrolünde 16 kilo vererek incecik bir fiziğe kavuşan Erbil, zamanını yeni evi için alışveriş ve düğün hazırlığı yaparak geçirdiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile