Sicaklarda Cep Telefonunuzu Uzun Süre Sarjda Birakmayin

Sicaklarda Cep Telefonunuzu Uzun Süre Sarjda Birakmayin

Asiri sicak havada cep telefonlarinin uzun süreli sarjda birakilmamasi konusunda uyarilarda bulunan telefon tamircileri, sahte bataryalara karsi da vatandaslari uyardi.

Yaz aylarinda hava sicakliklarinin yüksek seyretmesi nedeniyle cep telefonlarinin bataryalarinin isinmasi bazi problemlere neden olabiliyor. En çok meydana gelen problemlerden biri olarak kaynakli sarj entegrelerinin bozulmasi göze çarpiyor. Cep telefonlarinin bataryalarini sarj edildikten sonra fazla sürede prizde birakmak sismeden kaynakli cihazin ömrünü kisaltabiliyor. Cep telefon tamircileri sicak havalarda cep telefonlarinin sarjda uzun saatlerde kalmamasi gerektigini tavsiye ederken, sahte bataryalara karsi da uyarilarda bulundu.

Bayburt’ta cep telefon tamirciligi yapan Selim Koç, sicak aylarda telefon bataryalarinin asiri isinmasindan dolayi cihazda da isinma problemi yasandigina dikkat çekti. Tamirci Koç, telefonlarda sahte bataryalarin kullanilmasini önermediklerini belirterek sunlari ifade etti:

“Yaz dönemlerinde bataryalar çok fazla isindigi için ayni zamanda telefonlar da isiniyor, bunlarla birlikte batarya sisiyor ve bazi problemler oluyor. Yaz döneminde telefonlarda en çok sicakliklardan kaynakli sarj entegreleri bozuluyor. Bu da ayni sekilde bataryayla baglantili bir durum. Sahte bataryalarda aslinda çok fazla patlama meydana gelmiyor. Ama çabuk sisebiliyorlar, telefon ömrünü kisaltabiliyorlar ve cihaz verimini düsürebiliyorlar. Dolayisiyla sahte bataryalar pek önerilmiyor. Piyasada bazi kaliteli markalar var, daha çok onlar tercih edilebiliyor. Normal esnaf telefoncularda her modelin orijinal telefon bataryasi bulunamayabiliyor. Bazi modellerin bataryalari sadece teknik servisinde bulunuyor. Ondan dolayi piyasadaki çesitli kaliteli markalar kullaniliyor. Bu markalari öneriyoruz, onlari kullaniyoruz ama A kalite batarya diye de zaten belirtiyoruz. Kaliteli de olsa yan sanayi oldugunu açikça söylüyoruz. Bizim gibi esnaflarda vatandaslar telefonlarini batarya degisimi için verdikleri zaman 1 saat sonra geri alabiliyor. Servislerde her zaman her modelin parçalari bulunamadigi için 1 hafta, 10 gün ya da yasal süreçte 1 ay seklinde bir zaman verebiliyor. Teknik servisler de bazi islemler geciktiginden ve biz daha kolay erisilebilir oldugumuz insanlar yine daha çok bizi tercih ediyor. Vatandaslar yaz döneminde telefonlarini özellikle fazla sarjda tutmamaya dikkat etmeliler. Çünkü sarj esnasinda telefon isinir. O yüzden batarya doldugu zaman fis çekilmeli. Böylelikle hem telefonun hem de pilin ömrü daha uzun olur. Ayrica hiçbir cihaz günese maruz kalmamali.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile