Siirt'te Aricilara 19 Bin 125 Kovan Destegi Verilecek

Siirt'te Aricilara 19 Bin 125 Kovan Destegi Verilecek

Siirt’te aricilara 87 milyon TL tutarinda 19 bin 125 kovan, aricilik alet ve ekipmanlari dagitilacak.

Siirt’te kirsal kalkinmayi desteklemek amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi 2024 yili Kirsal Kalkinma Destekleri Programi çerçevesinde, 87 milyon lira tutarinda 52 adet kirsal kalkinma projesi desteklenecektir. Bu kapsamda ilk etapta yüzde 50 hibe ile 17 milyon 500 bin tutarinda proje için 16 yatirimci ile hibe sözlesmeleri imzalandi.

Kirsal Kalkinma Yatirimlari Programi çerçevesinde aricilik konusunda imzalanan 16 adet sözlesme ile 6200 adet kovan, aricilik alet ve ekipmanlari dagitilarak, aricilik sektörü desteklenecek, ari kovanlarinin modernizasyonu, bal üretim tesislerinin kurulmasi ve benzeri yatirimlar için kullanilacaktir.

Siirt Il Tarim ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, imzalanan sözlesmelerle ilgili yaptigi açiklamada, ariciligin, hem ekonomik hem de ekolojik açidan büyük öneme sahip bir sektör oldugunu söyledi.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin Siirt’te kirsal kalkinma yatirimlari programi kapsaminda 87 milyon tutarinda 52 projenin yüzde 50 hibe ile desteklenecegini belirten Demirhan, "Yüzde 50 hibe ile desteklenecek projelerde ilk etapta 16 üreticimiz ile sözlesme imzalanmistir. 16 projenin tutari 17 milyon 500 bin liradir. Ilk etapta 6200 adet toplamda 19 bin 125 adet kovan, aricilik alet ve ekipmanlari dagitilacaktir. Hibe destegimiz, ari kovanlarinin modernizasyonundan, bal üretim tesislerinin kurulmasina kadar genis bir yelpazede kullanilacaktir. Bu sayede, hem yerel ekonomiyi destekleyecek hem de ariciligin sürdürülebilirligini artiracagiz. Siirt Il Tarim ve Orman Müdürlügü, aricilik projelerinin basarili bir sekilde yürütülmesi ve desteklerin en verimli sekilde kullanilmasi için üreticilere rehberlik sunmaya devam edecektir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile