Siirt'te Restore Edilen Türbenin Içinden Baska Mezarlar Ortaya Çikti

Siirt'te Restore Edilen Türbenin Içinden Baska Mezarlar Ortaya Çikti

Siirt’te Seyh Ali Segirka’nin Türbesi’nin restorasyon çalismalari sirasinda tek mezar olarak bulunan yerde 3 mezar ortaya çikti.

Merkeze bagli Aktas köyünde Seyh Ali Segirka diye bilinen asirlik türbede her yil çesitli etkinlikler yapilip, kurbanlar ve adaklar kesiliyordu. 2017 yilinda türbe haline getirilen mezarda, 3 Haziran 2024’te türbenin restorasyon çalismalarini yürüten ekipler, altinda yan yana yatili vaziyette 3 mezara denk gelmeleriyle durumu Valilik, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve jandarma ekiplerine bildirdi. Türbede güvenlik noktasi olusturularak, jandarma tarafindan güvenlik güçleri yerlestirildi.

Türbenin çok eskiye dayandigini belirten Aktas köyü Muhtari Mehmet Can Kezer, "Bu türbe, Seyh Ali Segirka, Türkçe olarak da Seyh Ali diyoruz. Bu türbe bildigimiz kadari ile babamizdan, dedemizden yani 8-10 kusaktan beri burada bulunmaktadir. Mayis ayinda buranin köylüleri ve halki tarafindan burada etkinlik yapiliyordu. Burada çocuklarimiz, hanimlarimiz, köylümüz, karsi civar köyünden gelip burada bu zati ziyaret ediyordu. Bu türbeyi 2017 senesinde restoresine basladik. Hayirseverler tarafindan bu insaat yapilmis. Buradaki türbe üzerinde tas yigini vardi. Biz bu taslari kaldirinca baktik ki üç tane mezar çikti. Biz bir mezar biliyorduk. Üç tane mezar ortaya çikti. Mezarlar ortaya çikinca Valimize, Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne ve Siirt jandarmasina haber verdik" dedi.

Bir kaç gündür jandarma tarafinda kontrol altinda alindigini aktaran Kezer, "Burada her saat nöbet tutuluyor. Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne haber verdik. Batman Müzesi’nden arkeolog gelip buraya bakacak. Artik burada ne varsa biz bilmiyoruz. Ama tahmine göre büyük zatlardir, büyük âlimlerdir. Üç tane sehit de olabilir. Üç tane sahabe de olabilir. Simdiye kadar bu ziyareti Seyh Ali Segirka diye gelip dua ediyorduk. Biz bunu bu kadar biliyoruz. bütün yetkililere haber verdik" ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile