Siirt'te Temmuz Ayinda 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Siirt'te Temmuz Ayinda 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Siirt Valisi Kemal Kizilkaya, "Asayis ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantisi"nda, "Terörle mücadele kapsaminda temmuz ayi içerisinde 18 operasyon gerçeklestirildi. Bu operasyonlar sonucu 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi" dedi.

Vali Kemal Kizilkaya, 2023 yili Temmuz ayina kiyasla, kentte azim ve kararlilikla yürütülen operasyonlar sayesinde asayis olaylarinda yüzde 100 oraninda bir azalma kaydedildigini, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda ise güvenlik güçlerinin inisiyatifinde yüzde 200’lük bir artis saglandigini söyledi.

Terörle mücadele kapsaminda temmuz ayi içerisinde 18 operasyon gerçeklestirildigini, bu operasyonlar sonucu 4 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildigini aktaran Vali Kizilkaya, çok sayida silah, mühimmat ve diger terör örgütüne ait malzemelerin ele geçirildigini kaydetti.

Temmuz ayi boyunca sosyal medya üzerinden terör propagandasi yapan 7 kisi, terör örgütü üyeliginden aranan 5 kisi olmak üzere toplam 12 kisinin yakalanarak adli makamlara sevk edildigi bilgisini paylasan Vali Kizilkaya, konusmasina söyle devam etti:

"Temmuz ayinda gerçeklestirilen 43 operasyonda 56 süpheli yakalandi ve adli makamlara teslim edildi. Bu operasyonlar kapsaminda çok sayida uyusturucu madde ele geçirildi. Temmuz ayi içerisinde kaçakçilik ve organize suçlarla mücadele kapsaminda 25 operasyon gerçeklestirildi.

54 süpheli hakkinda adli islem yapildi. Yapilan operasyonlarda çok sayida kaçak sigara, silah ve tarihi eser ele geçirildigini belirtti.

Siber suçlarla mücadele kapsaminda da Temmuz ayinda 33 olay aydinlatil ve çesitli yasa disi faaliyetlerde bulunan internet siteleri kapatildi. Siirt genelinde meydana gelen 538 asayis olayinin 477’si aydinlatildi. Özellikle hirsizlik, dolandiricilik ve gasp gibi suçlarda etkin bir mücadele yürütüldü, suç isleyenler adalete teslim edildi."

Son bir ayda 5 yila kadar hapis cezasi alan 34 kisi, 5-10 yil arasi hapis cezasi alan 8 kisi, 10 yil ve üzeri hapis cezasi alan 3 kisi ve ifadeye yönelik aranan 64 kisi olmak üzere toplam 109 aranan sahis kolluk kuvvetlerinin yogun çalismalari neticesinde yakalandigini aktaran Vali Kizilkaya, "Jandarma sorumluluk bölgemizde temmuz ayinda 2 evden hirsizlik, 3 is yerinden ve kurumdan hirsizlik olayi meydana gelmis ve bu olaylarin tamami aydinlatilmistir. Polis sorumluluk bölgesinde ise 1 evden hirsizlik, 3 is yerinden ve kurumdan hirsizlik, 4 açiktan hirsizlik, 18 dolandiricilik ve 2 gasp olmak üzere toplam 28 suç islenmis ve bu olaylarin tamami aydinlatilmistir. Jandarma sorumluluk bölgemizde motosiklet hirsizligi, yankesicilik, oto hirsizligi, otodan hirsizlik, gasp ve kapkaç gibi olaylar ise hiç yasanmamistir. Bir önceki yilin yani 2023 yili Temmuz ayina kiyasla, asayis uygulamalarinda güvenlik güçlerimizin inisiyatifiyle yüzde 100’lük bir azalma saglanmistir" dedi.

Temmuz ayinda il genelinde 1 orman, 4 ot ve 7 aniz yanginina müdahale edildigini, aniz yakma yasagina uymayan 3 kisiye 572 bin 168 TL idari para cezasi uygulandigini belirten Vali Kizilkaya, "Baraj ve göletlerde suya girmek yasagina uymayan 7 kisiye de idari para cezasi uygulandi. Bogulma olaylarinin yasanmamasi için de ilimiz sinirlari içerisinde özellikle yaz aylarinda serinlemek amaciyla, baraj ve göletlerde suya girmenin süresiz olarak yasaklandi. Güvenlik güçlerimiz ve AFAD bu çerçevede bilgilendirme, uyari ve denetim faaliyetlerini sürdürmektedir. Tüm ikaz ve bilgilendirmelere ragmen maalesef bu yasaga uymayan 7 vatandasimiza da 14 bin 364 TL idari para cezasi uygulanmistir" ifadelerini kullandi.

Temmuz ayinda 22 bin 456 aracin denetlendigine, 20 sürücü belgesinin geri alindigina ve 119 aracin trafikten men edildigine deginen Kizilkaya, trafik kurallarina uymayan sürücülere 1142 ceza kesildigini ve trafik kazalarinin azaltilmasi amaciyla egitim ve bilgilendirme çalismalarinin sürdügünü, motosiklet kazalarini önlemek amaciyla yapilan denetimlerde 382 sürücüye ceza kesildigini ve 36 motosikletin trafikten men edildigini söyledi.



Toplantiya; Siirt Cumhuriyet Bassavci Vekili Mehmet Çetiner, Vali Yardimcisi Birkan Tatlisöz, Il Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Muharebe Yarbay Murat Kilinç, ilçe kaymakamlari ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile