Simav'da Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor

Simav'da Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor

Kütahya`nın Simav ilçesinde 19 Mayıs`ta meydana gelen 5,9`luk depremde ağır hasar gören evlerin elektrikleri TEDAŞ görevlileri tarafından kesiliyor.

Kütahya Vali Yardımcısı ve Simav Kaymakam Vekili Mustafa İngenç; depremin ardından ilçe merkezi ve köylerinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD tarafından yapılan incelemede bin 619 konut, 148 iş yeri ve 403 ahırda ağır, 814 konut, 211 iş yeri ve 25 ahırda da orta hasar tespit edildiğini bildirdi.

Depremin hemen ardından ağır hasarlı konut sahiplerinden bir kısmının can ve mal güvenliği açısından Muradınlar Mahallesi`nde yaptırılan Yunus Emre tipi prefabrik konutlara, bir kısmının da bedeli devlet tarafından ödenmek üzere kiralık dairelere yerleştirildiğini ifade eden İngenç, "Ağır hasarlı vatandaşlarımız için AFAD, Muradınlar Mahallesi`nde TOKİ`ye 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 928 kalıcı ev yaptırdı. Çekilen kuralar sonucu hak sahibi vatandaşlarımız afet evlerine yerleşmeye başladı. Biz deşimdi TEDAŞ ve belediye yetkililerine talimat vererek ağır hasarlı konut ve iş yerlerinin hem elektriklerinin hem de su ve jeotermallerinin kesilmesini sağlıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları vatandaşlarımız tarafından olgunlukla karşılanmaktadır. Ağır hasarlı konut sahipleri afet evlerine yerleştikleri için sıkıntı çıkarmıyor. Ancak ağır hasarlı iş yerlerinde oturmaya devam edenler için yeni iş yeri bulmak bir hayli zor. Buralarda biraz zorlanıyoruz. Onlar da kendilerine uygun yeni bir iş yeri bulmayaçalışıyor" dedi.

Elektriği kesilen kiracı Ahmet Keskin, "Uzun süredir iş yeri arıyorum, bulamadım. Ancak elektriğim kesilince kendime uygun bir yer bulacağım. Bu husustaki tebligat bize 27 Eylül 2011 tarihinde yapılmıştı" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile