Şimşek: 'Ab'de Türkiye Bitkinliği Var' Londra

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği'nde (AB) Türkiye konusunda bitkinlik olduğunu söyleyerek, 'Eğer AB hazır olsaydı, müzakere başlıklarının hepsini açabilirdik ancak Avrupa'da konu Türkiye'ye geldiğinde bir bitkinlik var, Avrupa liderlikten ve vizyondan yoksun' dedi.

  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , Avrupa Birliği ' nde ( AB ) Türkiye konusunda bitkinlik olduğunu söyleyerek , ' Eğer AB hazır olsaydı , müzakere başlıklarının hepsini açabilirdik ancak Avrupa ' da konu Türkiye ' ye geldiğinde bir bitkinlik var , Avrupa liderlikten ve vizyondan yoksun ' dedi .
Şimşek , İngiltere ' nin başkenti Londra ' da bulunan düşünce kuruluşu Chatham House , bir diğer adıyla İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde bir konuşma yaptı .
' Gelişmekte Olan ve Gelişen Pazarlara Yatırım Yapmak ' konulu konferansa onur konuğu olarak katılan ve açılışında bir sunum yapan Şimşek , Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs ' ın bir çalışmasına değinerek , 2050 yılında özellikle gelişmekte olan pazarlara ilişkin resmin değişeceğini ifade etti .
Şimşek , ' Gelişmekte Olan ve Gelişen Pazarlara Yatırım Yapmak ' konulu konuşmasında , bu çalışmaya göre , şu anda 17 . en büyük ekonomiye sahip olan Türkiye ' nin 2050 yılına kadar dünyadaki ilk 10 ekonomiye gireceğini kaydederek , bu çalışmadaki varsayımların oldukça mantıklı olduğunu belirtti .
Türkiye ' nin gelişmekte olan bir pazara sahip olduğunu belirten Maliye Bakanı Şimşek , şöyle konuştu :
' Ama aynı zamanda Türkiye AB üyesi adayı . 35 müzakere başlığının 13 ' ünü açtık . Eğer AB hazır olsaydı , hepsini açabilirdik ancak Avrupa ' da konu Türkiye ' ye geldiğinde bir bitkinlik var , Avrupa liderlikten ve vizyondan yoksun . Ama asıl nokta bu değil , Türkiye kendi dönüşümünü yaşıyor . '
Bu arada , Chatham House ' da gün boyunca süren konferansa aralarında Mısır Maliye Bakanı Yusuf Butros-Ghali , Nijerya Merkez Bankası Başkanı Sanusi Lamido Sanusi , Kolombiya Merkez Bankası Başkanı Jose Dario Uribe Ebcobar ve Hindistan Merkez Bankası Başkanı S . Sridhar ' ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuşmacı katılıyor .

01 . 07 . 2010 13 : 57 : 37
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile