Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Çatışma ve İrak'taki İntihar Saldırısı

KAYSERİ/ERZİNCAN - Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki çatışmada ve Irak'ta Türkmenleri hedef alan intihar saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Erzincan'da kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Irak'taki saldırıda yaşamını yitirenler için dua edildi.

Kayseri'deki tarihi Hunat Camisi'nde cuma namazına müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazına, Kayseri Doğu Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ülkü Ocakları üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Selim Gümüş, yaptığı açıklamada, gıyabi cenaze namazını şehit olan tüm Müslümanlar için kıldıklarını söyledi.

Gümüş, "Zulüm gören ve hayatını kaybeden tüm Müslüman kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.

-Erzincan'daki gıyabi cenaze namazı

Irak'ta Türkmenleri hedef alan intihar saldırısında hayatını kaybedenler için Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Camii Kebir Camisi'nde cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazında, MHP Erzincan İl ve İlçe Teşkilatı, Ülkü Ocakları üyeleri ile vatandaşlar, Irak'taki saldırıda yaşamını yitirenler için dua etti.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, duanın ardından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve beraberindeki Türkmenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkmenlerin acısını acısını ülkücüler olarak paylaştıklarını belirten Mutlu, "Bedenen yanlarında olamasak da dualarımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmek için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldık" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile