Sitki Koçman 1'Inci Ulusal Resim Yarismasi Ödülleri Verildi

Sitki Koçman 1'Inci Ulusal Resim Yarismasi Ödülleri Verildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafindan üniversitenin hamisi Sitki Davut Koçman adina düzenlenen 1’inciUlusal Resim Yarismasi sergisi ve ödül töreni gerçeklestirildi.

Üniversite Rektörlük binasi Mulaj Müze sergi alaninda düzenlenen törene Sitki Koçman Vakfi Yönetim Kurulu Baskani ve ayni Zamanda Sitki Koçman’in torunu Alan Perese, Vakfi yönetimi, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve davetliler katildi.

Sitki Davut Koçman 1’inci Resim Yarismasina Türkiye’nin degisik üniversitelerinden 234 eser basvurusu yapildi. Basvuru sonrasi gelen eserler seçici kurul tarafindan degerlendirilerek üç kisiye basari ödülü, üç kisiye mansiyon ödülü verirken sergilenmeye deger eserler sergilendi.

ResimTörende konusan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitenin hamisi Sitki Davut Koçman’in hem Mugla kent ekonomisine, hem de Üniversiteye çok büyük katkilari oldugunu belirtti.

Rektör Çiçek, “Ögrencilerimiz için gerçek örnek olmasi gereken bir kisi Sitki Davut Koçman. Özgüveni bu kadar yüksek olan bir insan varligini egitime yatirmaz. Resim yarismasi, hem yeni sanatçilar kazanmak adina çünkü rahmetli Sitki Davut Koçman’in bir sanat yaklasimi da var. Yarismanin amacina ulastigini görüyorum. 200’ün üzerinde çok sayida farkli üniversitelerden basvurular aldik” dedi.

Basari belgesi alan eserlerin ödüllerini Rektör Hüseyin Çiçek verirken, mansiyon alan ödülleri Sitki Koçman Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Alan Perese verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile