Sıvacıoğlu, Taşköprü Myo Ve Delibeyoğlu Konağı'nı Gezdi

Sıvacıoğlu, Taşköprü Myo Ve Delibeyoğlu Konağı'nı Gezdi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Taşköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Restorasyonu devam eden Delibeyoğlu Konağı'nı gezdi.

Bayramın 4. günü Taşköprü'ye gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu öncelikle Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ı makamında ziyaret ederek bayramını kutladı. Daha sonra Arslan ve Sıvacıoğlu tadilat çalışmaları sona eren ve geçtiğimiz günlerde Kastamonu Üniversitesi'ne devredilen Taşköprü MYO'yu gezdi. Tadilat çalışmalarından sonra ilk defa geldiği Taşköprü MYO'ya hayran kalan Sıvacıoğlu, Taşköprü MYO'nun konumu, fiziki yapısı ve yerleşkesi açısından Karadeniz Bölgesi'nin en büyük Meslek Yüksekokulu olduğuna işaret etti. Sıvacıoğlu, bu okulun fakülte olması gerektiğine de vurgu yaptı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, bir yıla yakın bir süredir tadilat çalışmalarının hızla devam ettiği okulun tamamlanıp Kastamonu Üniversitesi'ne devredilmesinin ardından YÖK tarafından beklenilen öğrenci kontenjanın Taşköprü MYO'ya verilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Daha sonra Arslan ve Sıvacıoğlu restorasyon çalışmaları devam eden Delibeyoğlu Konağı'nı birlikte gezdi ve çalışmalar hakkında Taşköprü Belediye Başkanı Arslan'dan bilgi aldı. Sıvacıoğlu, böylesine güzel bir eserin Taşköprü'ye kazandırılmasının ilçe turizmi açısından önemli olduğunu kaydetti.
Tahminen 350-400 yıllık olduğu açıklanan Delibeyoğlu Konağı'nda çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağı da ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile