Sivas'ta 'Hollanda Güzeli' Hasadi

Sivas'ta 'Hollanda Güzeli' Hasadi

Sivas’in Gemerek ilçesinde yaklasik 3 dönümlük alana ekilen safligin ve masumiyetin simgesi sakayik çiçeginin hasadina baslandi.

Sivas’in Gemerek ilçesinde yasayan Nurettin Otyakmaz, yaklasik 5 yil önce gittigi Hollanda’da sakayik bitkisiyle tanisti. Bitkiyi arastiran Otyakmaz, olumsuz düsüncelere ragmen safligin ve masumiyetin simgesi olan bu çiçegi Sivas’ta yetistirmek için kollari sivadi. Otyakmaz, Hollanda’dan aldigi sakayik bitkisini Türkiye’ye getirerek, Sivas’in Gemerek ilçesine bagli Tatlicak mezrasinda 3 dönüme yakin alana ekti. Adeta Hollanda’ya rakip olan Otyakmaz, yaklasik 5 yildir sevgisini vererek büyüttügü sakayiklardan 3’üncü yilinda yaklasik 20 bin tane çiçek alarak büyük bir basariya imza atti. Beyaz, pembe ve fusya renginde açarak bozkiri renklendiren sakayikin hasadina baslandi.

“Kazançli bir is”

Sakayik çiçegi yetistirmenin kazançli bir is oldugunu belirten Nurettin Otyakmaz, “Yaklasik 5 sene önce bu ise basladim. Çok zor bir is degil, kazançli bir is ama sevmek lazim. Burada yetistirdigimiz üç tane rengimiz var; beyaz, pembe ve fusya. 3. yilda bu sene yaklasik 20 bin tane çiçek kestik, verimi de çok iyi. Iklimi de çok sevdi. Köklerini Hollanda’dan getirdim. Buralarin iklimini seven bir bitki. Kisin sogugunu görmesi gerekiyor, en azindan kar olmasa bile don kesinlikle olmasi gerekiyor" dedi.



"Sivas’i çok sevdi"

Otyakmaz, sakayik çiçeginin Sivas’in sogugunu çok sevdigini söyleyerek, “Akdeniz Bölgesi’ne veya diger bölgelere göre bir bitki degil ancak Iç Anadolu’yu, Sivas’i özellikle Sivas Gemerek’i çok sevdi. Herkesin de ilgisini çekti. O yüzden çok mutluyum. Zaman zaman yardim aliyorum ama genelde tek basima bu isleri hallediyorum. Herkesin yapmasini isterim. Sivas’ta, Gemerek’te benim gibi arkadaslarin da bu ise baslamasini isterim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile