Sivaslilar Gazze Ve Haniye Için Yürüdü

Sivaslilar Gazze Ve Haniye Için Yürüdü

Sivas’ta yüzlerce kisi, hayatini kaybeden Hamas lideri Ismail Haniye ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amaciyla yürüdü.

Iran Cumhurbaskani Mesud Pezeskiyan’in yemin töreni için Iran’in baskenti Tahran’a giden Hamas lideri Ismail Haniye’nin kaldigi konutta suikast sonucu hayatini kaybetmesi ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amaciyla Sivas Filistin Dayanisma Inisiyatifi tarafindan yürüyüs düzenlendi.

Yüzlerce kisinin katilimiyla Devlet Hastanesi önünde baslayan yürüyüs, Inönü Bulvari’ndan devam ederek Cumhuriyet Meydani’nda son buldu.

"Küresel zalimler bir araya gelmis Gazze’de planli programli bir soykirim uyguluyor"

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Filistin Dayanisma Inisiyatifi adina konusan Memur-Sen Il Baskani Halil Ibrahim Temiz, Gazze’de planli programli bir soykirimin uygulandigini söyleyerek, "Siyonist Israil rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlik tarihinin en korkunç soykirimini gerçeklestiriyor. 40 bin kardesimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardesimiz de yarali. Gazze Seridi’nde ayakta kalmis tek bir sehir, tek bir mahalle kalmadi. Insanlarin siginabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazze’de daracik bir alana hapsedilmis üç milyon insan bütün insanligin sessiz bakislari arasinda yasanan soykirimda çaresizce siranin kendilerine gelmesini bekliyor. Küresel zalimler bir araya gelmis Gazze’de planli programli bir soykirim uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocuklari, camide ibadet edenleri, un kuyrugundaki aç insanlari öldürüyorlar. Siyonist rejim, Sayin Cumhurbaskanimizin hakli itirazlari karsisinda ABD’den aldigi bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaskanimizi ve onun sahsinda milletimizi tehdit ediyor. Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaskanimizi sindirecegini saniyor. Halt ediyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile