Slajdzic: Suriyelileri Misafir Olarak Görmeniz Dikkatimden Kaçmadı

Slajdzic: Suriyelileri Misafir Olarak Görmeniz Dikkatimden Kaçmadı

Bosna-Hersek eski Cumhurbaşkanı Haris Slajdzic, Türkiye’nin Suriye’den gelen insanlara, onlar kendilerine sığınmacı veya mülteci dese de bu ismi vermemesi ve misafir olarak görmesinin dikkatinden kaçmadığını söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin misafir öğretim üyesi olarak Gaziantep’te ağırladığı Slajdzic, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, AK Parti MKYK Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen ile Batalhöyük Kafe’de düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle ilgili sunumu seyreden, akabinde kendisine takdim edilen hediyeyi kabul eden Slajdzic, Türkiye’nin şu anda yüzyıllar sonra bile hatırlanabilecek tarihî bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

Slajdzic, “Yaşadığınız tarihi dışarıdan gören biri olarak, şu anda gerçekten bir dönüm noktasında olduğunuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Yalnız, saydığımız güzel şeylere gölge düşüren tek bir talihsiz olay yaşanmakta. Bugünlerde hepimizin malumu olduğu üzere Suriye’deki olaylar hepimizi üzüyor ancak bunlar karşısında gerek Türkiye’nin gerekse Türk insanlarının tavrı takdire şâyan. Suriye’den gelen insanlar kendilerine sığınmacı veya mülteci adını verdiği halde burada kimsenin onlara bu ismi vermediği, onları misafir olarak gördüğü dikkatimden kaçmadı. Bunu da sizin onlara bakış açınızı, zihniyetinizi en iyi gösteren örnek diye tabir ediyorum. Türkiye, bu anlamda gerek halkıyla gerek devletiyle insani yardımın olabilecek en üst boyutlarını sunuyor. Her türlü yardım elini uzatmaktan kaçınmıyor.” değerlendirmesinde bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile