Slovakya İtalya'yı evine yolladı

Slovakya, İtalya'yı 3-2 yenerek 2010 Güney Afrika'da son 16'ya kaldı, son şampiyon İtalya elendi.

Slovakya, İtalya'yı 3-2 yenerek 2010 Güney Afrika'da son 16'ya kaldı, son şampiyon İtalya elendi. Son dünya şampiyonu İtalya, 2010 Dünya Kupası F Grubu'ndaki son maçında Slovakya'ya 3-2 yenilerek kupaya veda etti.

Slovakya, altı puanlı Paraguay'ın ardından grubu dört puanla ikinci olarak tamamladı ve adını ikinci tura yazdırarak büyük bir başarıya imza attı. İtalya iki puanla grup sonuncusu olarak elendi.

Marek Hamsik ile net bir fırsatı kullanamayan Slovakya 25. dakikada Robert Vittek'in attığı golle öne geçti.

Kucka'nın pasına hareketlenen Ankaragücü'nin golcüsü ceza sahasının hemen içinde yere düşerken vurdu, top Marchetti'nin sağından ağlara gitti.

35. dakikada Strba 30 metreden şansını denedi, Marchetti topu kornere çeldi. İtalya'nın gole yaklaştığı tek pozisyon, Slovakya'nın savunma oyuncusu Skrtel'in ters kafa vuruşuydu.

Ellis Park'taki mücadelenin ilk yarısında bir türlü istediği oyunu tutturamayan İtalya, özellikle hücumda yaratıcılıktan çok uzak bir görüntü sergiledi.

İtalya teknik direktörü Marcello Lippi ikinci yarıya Criscito ve Gattuso'nun yerine Quagliarella ve Maggio ile başladı.

İtalya belki de maçtaki ilk organize atağını 51. dakikada geliştirdi. Sağdan ceza sahasına yapılan ortada Iaquinta uygun durumda kafayı istediği gibi vuramadı.

Lippi 56. dakikada son değişiklik hakkını kullandı ve ilk iki maçta hazır olmadığı için oynatmadığı Andrea Pirlo'yu Montolivo'nun yerine sahaya sürdü.



62. dakikada Di Natale ceza sahası dışından vurdu, kaleci Mucha topu iki hamlede kontrol etti, altı dakika sonra İtalya adına büyük bir fırsat kaçtı. Pepe'nin sağdan ortasında Mucha boşa çıktı, arka direkte Quagliarella'nın sert şutunda Skrtel topu gol çizgisinden çıkardı.

Pirlo'nun girişinden sonra hücumda daha etkili olan İtalya buna karşın savunmaya dönüşlerde sorun yaşamaya başladı ve 73. dakikada kalesinde ikinci golü gördü.

Sağdan kullanılan kornerde savunmadan dönen top bir kez daha yerden ceza sahasına dolduruldu, ön direkteki Vittek turnuvadaki üçüncü golünü kaydetti.

81. dakikada İtalya farkı bire indirdi. Mükemmel kısa paslar sonucu Mucha ile karşı karşıya kalan Quagliarella çok çabuk bir vuruş çıkardı, Mucha'nın çeldiği topu Di Natale boş kaleye yolladı.

Beraberlik golü için yüklenen İtalya'ya öldürücü darbeyi oyuna saniyeler önce giren Kopunek vurdu. Savunmanın arkasına doğru kullanılan Kopunek ceza sahası içinde topu Marchetti'nin üzerinden ağlara gönderdi.

90+2'de Quagliarella mükemmel bir golle İtalya'nın umudun yeniden yeşertti ama Pepe 90+6'da mutlak bir fırsatı kaçırınca son şampiyon turnuvaya veda etti.


Slovakya: Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik, Strba (87 Kopunek), Stoch, Kucka, Jendrisek, Hamsik, Vittek (90+3 Sestak)

İtalya: Marchetti, Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito (46 Maggio), Montolivo (56 Pirlo), De Rossi, Gattuso (46 Quagliarella), Pepe, Iaquinta, Di Natale

Goller: 25, 73 Vittek, 81 Di Natale, 89 Kopunek, 90+2 Quagliarella

Sarı kartlar: Strba, Cannavaro, Vittek, Pekarik, Pepe, Mucha, Quagliarella

Hakem: Howard Webb (İngiltere)

Stat: Ellis Park


CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile