Smmmo'dan Vergi Borçlarının Yapılandırılması Semineri

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali MüşŸavirler Odası'nca (SMMMO) "6552 Sayılı Kanun kapsamında vergi borçlarının yapılandırılması" semineri düzenlendi.

Gelir İdaresi Grup BaşŸkanı Murat ǖzgür, Gelir İdaresi Müdürü BaşŸkanlığŸı'ndan Mehmet LJağŸrı Bayar ve Kemal Akgün'ün konuşŸmacı olarak katıldıkları seminerde vergi mükellefleri ve oda üyelerine yeni kanun kapsamında vergi borçlarının yapılandırılması hakkında bilgi verildi.

ǖzgür, yaptığŸı konuşŸmada, 6552 Sayılı kanunun Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye BakanlığŸı ve sivil toplum örgütlerinin tüm alacaklarının yapılandırılmasını içeren genişŸ bir içeriğŸe sahip olduğŸunu belirterek, kanunun 73, 74 ve 79. maddelerinin Maliye BakanlığŸı'nın alacaklarını içerdiğŸini kaydetti.

Mehmet LJağŸrı Bayar ise, 6552 sayılı kanunun 6111 sayılı kanunla kıyaslandığŸını belirterek "6111 sayılı kanunda mahkeme sürecinde olanlar, inceleme aşŸamasında olan alacaklar kanun kapsamına alınmışŸtı. Ancak bu kanunda sadece kesinleşŸmişŸ alacaklara ilişŸkin bir düzenleme yapıldı. Dolayısıyla çok fazla 6111'in kapsamıyla kıyaslamamız mümkün değŸil" dedi.

6552 sayılı kanunun 73. maddesinde Maliye BakanlığŸı, büyükşŸehir ve ilçe belediyelerinin alacaklarının yapılandırıldığŸını ifade eden Bayar, katılımcılara kanunun içeriğŸini anlattı.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile