Sokak Ortasinda Siddete Ugrayan Kadin Konustu Açiklamasi '5,5 Haftalikta Hamileyim, Çocugumu Aldiracagim'

Sokak Ortasinda Siddete Ugrayan Kadin Konustu Açiklamasi '5,5 Haftalikta Hamileyim, Çocugumu Aldiracagim'

Manisa’nin Akhisar ilçesinde gayri resmi nikahli esi Y.A. tarafindan dakikalarca siddete maruz kalan S.N.A., kendisine siddet uygulayan Y.A.’nin cezaevinden çikarak yine siddet uygulamasindan korktugunu söyledi. S.N.A., “5,5 haftalikta hamileyim, çocugumu aldiracagim" dedi.

Manisa’nin Akhisar ilçesinde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre dini nikahli yasadiklari ögrenilen Y.A. ile S.N.A. sokakta tartismaya basladi.

Kendisinden kaçmaya çalisan S.N.A.’yi çay ocagi önüne yakalayan Y.A., hamile olan dini nikahli S.N.A.’ya siddet uygulamaya basladi.

Elindeki sopayla defalarca S.N.A.’ya vuran Y.A. daha sonra vatandaslar tarafindan linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Mahkemeye sevk edilen ve suç kaydi bulunan Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Suçumu kabulleniyorum”

Y.A. emniyette verdigi ifadesinde suçunu kabullendigini belirterek "S.N.A. dini nikahli esim. Benden ayrilmak istedi ve uzun zamandir da ayriyiz. O gün kardesimle birlikte otomobille gidip, köye götürmek için ikna etmeye çalistim. Bastan kabul etti ve otomobile bindi. Daha sonrada otomobilden inerek, ’Beni kurtarin’ diye bagirmaya baslayinca sinirlendim ve yumruk attim. Birinin elindeki sopayi alarak dövmeyi sürdürdüm. Suçumu inkar etmiyorum ve kabulleniyorum" dedigi ögrenildi.

“Bize bir sey yapar diye korkuyorum”

Y.A. ile ayrildiklarini ancak kendisini köye götürme istegini kabul etmeyince olayin yasandigini aktaran S.N.A., "Annemi hiç görmedim. Beni halam büyüttü. 3 yil önce de babami kaybettim. O yüzden genç yasta Y.A.’ya inandim ve güvendim. Daha önce de bana çok kez siddet uyguladi ancak çocugumuz var diye her seferinde göz yumdum. Çok fazla alkol ve diger maddeler kullaniyordu. Bana da kullanmayacagina dair söz vermisti. Sözünü tutmayinca, kendisinden ayrildim. Olaydan 3 gün önce kendisini telefondan ve her yerden engelledim. Eve gelmek istedi. Eve de almadim. Olay günü çarsiya ogluma kiyafet, kendime de sahsi temizlik ürünleri almaya çiktim. Elimde posetlerle yürüyordum. Y.A. megerse beni takip ediyormus. Oglum gördügü anda ’Baba’ diye bagirip, yanina dogru kostu. Ben de çocuguma araba çarpmasin, diye pesinden gittim. Eger çocugum babasina kosmasaydi belki de bizi göremeyecekti. O sirada Y.A. yanima gelerek, köye götürmeye çalisti. Gitmek istemeyince beni yumruklamaya basladi.

Yere düstüm, elimdeki posetler saga, sola firladi. Dayak yedigim sirada ’Abi hamileyim imdat’ diye yardim istedim ama kimse yardim etmedi. Herkes uzun süre dayak yememi izledi. Yedigim dayaktan çok, çocugumun gözü önünde olayin gerçeklesmesine ve onun o an yasadiklarina üzüldüm. 16 yasinda hamile kaldim. Babamin emekli maasini almak için resmi nikah kiyilmasini ben istemedim. Çünkü Y.A. çalismadigi için çocuguma bakamaz, geçinemeyiz diye korkuyordum. 5,5 haftalikta hamileyim, çocugumu aldiracagim. Cezaevinden çikar da bize bir sey yapar, diye çok korkuyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile