Söke'de 2017'Nin İlk 5 Ayında 1500 Sigara Denetimi Yapıldı

Söke'de 2017'Nin İlk 5 Ayında 1500 Sigara Denetimi Yapıldı

Söke’de 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi Cumhuriyet Meydanında mobil sağlık aracı ile bilgilendirme yaptı.

Söke Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sedat Ekiz ve beraberindeki merkez görevlileri açılan stantta halkı bilinçlendirme çalışması yaptı. Standı ziyaret eden Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Söke’de 2017 yılının ilk 5 ayında kapalı mekanlarda sigara ve tütün mamulleri içme yasağı ile ilgili olarak Bin 500 denetim yapıldığı belirtilirken; 36 kez idari yaptırım kararının uygulandığı ifade edildi. Söke’de son olarak bir iş yerine 10 gün kapatma kararı verildi.

İlçede özelikle kafe, restoran gibi iş yerlerinde kapalı mekanlarda sigara içme yasağı ile ilgili olarak denetimlerin devam ettiğini belirten Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Yaptırım uygulamaktan yada para cezası uygulamaktan çok hoşlanmıyoruz ama zorunlu bir durum. İnsan sağlığını korumak anaya gereği mülki idarenin görevleri arasında” dedi.

Denetimlerin gerek Toplum Sağlığı Merkezi gerekse emniyet güçleri tarafından yapıldığını belirten İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Vatandaşlardan gelen şikayet ve başvurular da değerlendiriliyor. Bu bildiriler üzerine de yaptığımız denetimler var. Ceza denetimlerinin büyük çoğunluğunu şikayetlerin değerlendirilmesi oluşturuyor. Bu anlamda vatandaşlarımızın duyarlılıklarını da kutluyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile