Sosyal Medyada Olaya Müdahale Etmedigi Gerekçesiyle Tepki Gösterilen Vatandasin Engelli Oldugu Ortaya Çikti

Sosyal Medyada Olaya Müdahale Etmedigi Gerekçesiyle Tepki Gösterilen Vatandasin Engelli Oldugu Ortaya Çikti

Manisa’nin Akhisar ilçesinde 16 Agustos’ta hamile esini döven sahsa müdahale etmedigi gerekçesiyle sosyal medyada tepki gösterilen vatandasin yüzde 60 engelli oldugu ve felç riskinin bulundugu ögrenildi. Olaya iliskin Manisa Valiliginden yapilan açiklamada da, siddete ugrayan kadin hakkinda koruma karari alindigi belirtildi.

Olay Manisa’nin Akhisar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dini nikahli yasadiklari ögrenilen Y.A. ile S.N.A. sokakta tartismaya basladi.

Kendisinden kaçmaya çalisan S.N.A.’yi çay ocagi önüne yakalayan Y.A., hamile olan dini nikahli S.N.A.’ya siddet uygulamaya basladi.

Elindeki sopayla defalarca S.N.A.’ya vuran Y.A. daha sonra vatandaslar tarafindan linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Mahkemeye sevk edilen ve suç kaydi bulunan Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

18 suç kaydi varmis

Konuyla ilgili Manisa Valiliginden yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Akhisar ilçemizde 16 Agustos 2024 Cuma günü saat 16.55’te çesitli suçlardan 18 kaydi bulunan Süpheli Y.A. isimli sahsin birlikte yasadigi S.N.A. isimli kadin vatandasimiza yönelik darp olayina saat 16.58’de motorize sahin ekibimiz tarafindan müdahale edilmistir. Bu esnada çevredeki vatandaslar tarafindan süpheliye yönelik linç girisimi, takviye ekip sevk edilerek önlenmistir. Gözaltina alinan süpheli Y.A. adli sahis, sevk edildigi adli makamlarca 17 Agustos 2024 Cumartesi günü tutuklanmistir. Olayda yaralanan S.N.A. adli vatandasimiz sevk edildigi hastanede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmistir. Ayrica S.N.A. adli vatandasimiz için ‘Koruma Karari’ alinmistir.”

Olaya müdahale etmedigi gerekçesiyle linçlenen vatandasin engelli oldugu ortaya çikti

Öte yandan cep telefonu tarafindan çekilen görüntüde olaya müdahale etmedigi gerekçesiyle sosyal medyada linçlenen ve küfürlü yorumlara maruz kalan Erkan Çiftçi’nin omurgasindaki rahatsizlik nedeniyle yüzde 60 engelli oldugu ve ankilozan spondilit hastaligi bulundugu ögrenildi. Sosyal medya kendisine yönelik yapilan yorumlardan rahatsizlik duydugunu söyleyen Çiftçi yasananlari anlatti. Çiftçi, “Benim eklem romatizma rahatsizligim var. Omuriligi de etkiliyor bu. Hareketlerimiz bizim çok kisitli. 14 yasindan beri bu rahatsizligi çekiyorum. 34 yildir çekiyorum ben bu rahatsizligi. Burada bir aydir duruyoruz. Sandalyem de farklidir burada. Dik durmam gerekiyor. Olay günü burada otururken karsiki yola dogru bakiyordum. Yola dogru bakarken kadin adam karsida beraberdiler. Orada kadin bagirmaya basladi.

Bu tarafa dogru gelirken sürekli hareketlerde bulundu. Adam da ona dogru kosmaya baslayinca ‘Abi kurtarin’ dedi.

Benim önüme dogru kostu. Bir baktim kadin yerde adam onu sürekli yumrukluyor. Biz kalkamiyoruz. Insanlar nasil bir durumumuz oldugunu bilmiyor. Ona göre degerlendirme yapilmiyor. Fazla linç ediyorlar beni. Neden kalkmiyor diye sormak lazim. Hepimizin annesi var. Benim 21 yasinda bir kizim var ona dahi vursa ben kalkamam. Benim felç kalma riskim var” dedi.



“Yasanan olay bizi de çok üzdü”

Yasanan olay nedeniyle çok üzüldüklerini söyleyen esnaflardan Emel Toplan, “Kadinla esi karsida beraberdiler çocuk vardi ellerinde. Ondan sonra ne olduysa aralarinda kadin küfür etmeye basladi esine. Küfür ederek bizim bu tarafa kosturmaya basladi.

Bu sokaga girdi. Esi arkasindan kosturarak düsürdü yere. Düsürüp yumruklamaya tekmelemeye basladi.

Biz de çok üzüldük bu konu hakkinda. Çok hakaretler duydu arkadasim. Arkadasim engelli oldugu için bir sey yapamadi. Bizi de çok üzdü bu durum. Karsidan bakarak konusmak her zaman kolay oluyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile