Soylu Mezarı Başında  Anıldı

Soylu Mezarı Başında Anıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanı Sadık Soylu’nun ağabeyi merhum Ali Soylu için mezarı başında anma töreni yapıldı.

Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısıyken 30 Haziran 2000’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Soylu için Trabzon’un,Of ilçesinin Çamlıtepe Mahallesi'nde bulunan kabri başında 13'üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Soylu ailesi üyelerinin yanı sıra Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Of Müftüsü Mehmet Genç ile çok sayıda kişi katıldı.

Soylu'nun yakınları ve arkadaşları, burada Soylu ile ilgili çeşitli hatıralarını paylaştılar.

İlk konuşmayı yapan Of Belediye Başkanı Murat Saral,"Merhum Ail Soylu 40 yaşında vefat etmiş ne güzel delikanlı adam ki 13 sene geçmesine rağmen onu unutmadık. 40 yaşına kadar Allah’ın emirleri ile gönül eri olarak yaşamış ki biz buradayız. Allah Ali ağabey gibi gönül adamları dava erleri gönül insanlarının sayısını arttırsın"dedi.

Merhum Ali Soylu'nun en yakın arkadaşı Mazhar Yıldırımhan ise, "Ali Soylu ile 30 yıldır beraberiz bunun 17 yılı iki bedende bir can gibi kalan 13 yılda ruhlarımız hiç ayrılmadı. O numune insanlardan biriydi. 40 yıllık hayatına 80 yıllık bereketli bir ömrün dava adamlığını sığdırdı. Bugün ideal bir insan tipi arıyoruz. Onun dava adamlığı makam mevkii için değil Allah’ın yolunda bir dava adamlığıydı. Sadece kendi ailesi kendi kardeşleri Mehmet ve Sadik için değil yüzlerce belki binlerce öğrencinin yetişmesinde büyük emeği katkısı olan bir insan. Türkiye’nin her yerinde yetişmiş o öğrencilere destek olmuş ruhuna dokunmuş. Ben onun bu mirasına sahip çıkan Sadık Soylu’ya da Allah razı olsun diyorum. Sadık Soylu’ya teşekkür ediyorum. Ben yoldan geçerken bile elimi kaldırıp mezarına selam verip dua ediyorum. O böylesine iyi bir insan. Biz burada gerçek bir Allah adamını gerçek bur mücahidi gerçek bir serdengeçtiyi anıyoruz. Teşriflerinizden ötürü Allah razı olsun diyorum" şeklinde konuştu
Rahmetli Ali Soylu’nun Öğretmeni Mehmet Sağır, “Biz ölenlerin arkasından zannımıza göre konuşuruz. Gerçeği rabbim bilir. Ben bu programa anma programı demek istemiyorum. Çünkü unutulan insanlar için anma programı düzenlenir. Ali’nin fotoğrafı çekmecemdedir sıkça bakarım. Ona baktığımda vefalı bir insan görüyorum. Çok insan yetiştirdim milletvekili bürokrat koruma amiri ama Ali’yi başka bir yere koyarım. Rabbim makamını en üst makamlardan eylesin” diye konuştu.

Aynı kazada hayatını kaybeden eşi Neriman, kızı Fatımatüz Zehra ve oğlu Abdurrahman Zahit için dualar okunduktan sonra, Of ilçe Müftüsü Recep Onat okutulan tüm hatmi şeriflerin duasını yaptırdı.

Program dağıtılan ikram ile sona erdi. Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Sadık Soylu programa icabet eden herkese teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile