Su Seviyesi Düsen Barajdaki Yavru Baliklari Kovalarla Kurtarmaya Çalistilar

Su Seviyesi Düsen Barajdaki Yavru Baliklari Kovalarla Kurtarmaya Çalistilar

Karaman’da su seviyesinin düstügü barajdaki su birikintilerinde mahsur kalan yavru baliklar amatör balikçilar tarafindan kovalarla kurtarilmaya çalisildi.

Merkeze bagli Yesildere köyü sinirlarinda bulunan Ibrala Barajinda kis mevsiminin kurak geçmesi ve baraji besleyen derenin kurumasi üzerine su seviyesi düstü. Su seviyesinin düstügü barajda bulunan çukurlardaki su birikintilerinde binlerce yavru sazan bagili mahsur kaldi.

“Amatör balikçilar yavru baliklar kovalarla kurtarmaya çalisti

Baraja ailesi ile birlikte balik tutmaya gelen Ibrahim Uçar, su seviyesinin düsmesi sonucu çukurlardaki su birikintilerinde binlerce yavru baligin mahsur kalarak öldügünü gördü. Bunun üzerine Uçar, durumu diger amatör balikçi arkadaslarina bildirdi. Uçar, baraja yardima gelen arkadasi Fatih Acar ile birlikte file ve yogurt kovasiyla mahsur kalan canli baliklari bir süre kurtarmaya çalisti. Kurtardiklari yavru baliklari barajin su olan bölgesine birakan Uçar ve Acar, barajda su seviyesinin düsmesi üzerine çukur olan kisimlardaki su birikintilerinde binlerce yavru baligin mahsur kaldigini, bir kisminin da öldügünü söylediler. Simdi havanin karardigini söyleyen Uçar ve Acar, sabahleyin erkenden diger amatör balikçi arkadaslari ile buraya tekrar gelerek baliklari kurtarmaya devam edeceklerini belirtiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile