Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Taha, Türk İşadamlarını Ülkesine Davet Etti

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha, Sudan’ın kapılarının ardına kadar Türk işadamlarına açık olduğunu belirtirken, ülkelerinin kalkındırılması için Türkiye’nin yatırımlarına ilk elden ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hali hazırda Türkiye’nin Sudan’a yapmış olduğu 300 milyon dolarlık yatırımdan bahseden Taha, özellikle başkent Hartum’da Türk firmalarının ciddi bir varlık gösterdiğine dikkat çekti. Sudan’ı temsilen 4. AK Parti Kongresi’ne katılan Ali Osman Taha, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaskanı Ömer el-Beşir’in Etiyopya’da Güney Sudan’la sürdürülmekte olan barış görüşmeleri nedeniyle katılamadığını belirtti.

Türkiye’yi Sudan’a ekonomik ve insani anlamda en çok yardım eden ülkelerden biri olarak kutlayan Taha, Sudan’ın sorunlu Darfur bölgesinde Turkiye’nin açtığı tam teşekküllü hastanenin hem tedavi anlamında hem de sağlık personeli yetiştirme anlamında Sudan’a önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Suriye krizine dair de konuşan Taha, Esad rejimini halkının isteklerine cevap vermeye çağırdı. Taha, "Halkının isteklerine cevap vermeyen iktidarlar er gec kaybedecektir." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile