Sultangazi'de Marketlere Siki Denetim

Sultangazi'de Marketlere Siki Denetim

Sultangazi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, kent genelinde zincir marketlerde denetimlerini siklastirdi. Ekipler, ürün gramaji, fiyat karsilastirmasi, tüketim tarihi gibi konularda denetimler gerçeklestirdi.

Sultangazi Belediyesi, firsatçilara göz açtirmiyor. Zabita ekipleri, ilçe genelinde basta zincir marketler olmak üzere gida saticilarina yönelik denetimini sürdürdü. Basta zincir marketler olmak üzere ilçe genelindeki gida saticilarina yönelik denetim yapan ekipler, ürünlerin raflardaki etiket fiyati ile kasadaki fiyatinin birbirine uyup uymadigini kontrol etti. Yanlis bilgilendirmeye karsi da denetimlerde bulunan ekipler ayni zamanda ürün gramaji, fiyat karsilastirmasi, tüketim tarihi gibi birçok konuda inceleme gerçeklestirdi. Ekipler gerçeklestirdikleri denetimlerde; etiket ile kasa fiyatlarinda tutarsizlik belirlenen, kurallarda yasaya aykirilik tespit edilen firmalara tutanak tanzim ederek bu tutanaklari Ticaret Bakanligina gönderiyor.

Denetimler devam edecek

Vatandasin magduriyet yasamamasi için zabita ekiplerinin sahada oldugunu belirten Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Vatandasin magdur edilmemesi adina ekiplerimiz basta zincir marketler olmak üzere ilçede gida satisi yapan isyerlerine denetim yapiyor. Ayrica gramaj, son kullanma tarihi ve diger kurallara uygunlugu konusunda da denetimler sürüyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile