Suluova Myo’ya Yeni Bina Müjdesi

Suluova Myo’ya Yeni Bina Müjdesi

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova Meslek Yüksekokulu’na (MYO) 4 bin 500 metrekare genişliğinde yeni bir bina yapılması için Kalkınma Bakanlığı’ndan onay alındığını açıkladı.

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova Meslek Yükseokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de katıldıkları toplantıda yapımı kararlaştırılan bina hakkında bilgiler veren Orbay, içerisinde 18 derslik, bir bilgisayar laboratuvarı, 6 laboratuvar, kafeterya, yemekhane, ofisler ve diğer birimler ile 250 kişilik konferans salonunun bulunacağını söyledi.

İlçede 2 yıl önce faaliyetlerine başlayan okulun mevcut binalarının kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının aktif desteğiyle hizmete girdiğini anımsatan Rektör Orbay, tamamı bütçeden finanse edilecek yeni binanın yapımının ardından bir yıl içerisinde hizmete sunulmasının planlandığını dile getirdi.Okuldaki gıda teknolojisi, gıda kalite kontrolü ve analizi, tohumculuk, laborant ve veteriner sağlık, tıbbi ve aromatik bitkiler, süt ve ürünleri teknolojisi ile endüstriyel bitki yetiştiriciliği programlarında 200 öğrencinin öğrenim görürken, üniversite senatosunun aldığı kararla YÖK’e sivil savunma ve itfaiyecilik, tarımsal işletmecilik, çevre koruma ve kontrol programlarını açmayı teklif ettiklerini vurgulayan okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Yıldırım’da buna paralel olarak öğrenci sayısında artış olacağını belirtti.

Kaymakam Sarıfakıoğulları da ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı ilçede yüksekokulun ardından fakülte kurulmasının konuşulduğunu anlatırken, Belediye Başkanı Mahmut Boz’da ilçelerinde üniversitenin gelişimi için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.

Rektör Orbay, beraberindeki yetkililerle birlikte okulda inceleme yaparken, akademisyen ve öğrencilerle de görüştü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile