Suriye'deki İç Savaş

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Hukuk Danışmanı Usame Ebu Zeyd, Suriye krizine çözüm bulunması amacıyla düzenlenen toplantılara katılma ya da Rusya ile müzakere etme konusunda yapılacak hiçbir baskıyı kabul etmeyeceklerini söyledi.

AA muhabirine konuşan Ebu Zeyd, geçen hafta İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyarette Dışişleri Bakanı Philip Hammond'la gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Ebu Zeyd, "Hammond'a, muhaliflerin, Rusya ile müzakereye ya da Viyana'daki toplantılara katılmaya zorlanmak istemediğini ilettik. Muhalifler Rusya'yla mücadele için istedikleri silahın Viyana'daki toplantılarıyla ilişkilendirilmemesini şart koşuyor" dedi.

Ebu Zeyd sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Hammond'a, İran ve Rusya'nın krize getireceği çözüm önerileriyle ilgili açıklamalarını vakit kazanma çabası ve apaçık yalan olarak gördüğümüzü söyledik. Bu bakımdan, şartsız olarak silandırılmak ve böylece bu ülkeleri rejime destek vermekten vazgeçirmek istiyoruz. Hammond'a, uluslararası koalisyonun DAEŞ karşısında etkin olmaması ve Rusya'nın saldırılarından daha çok örgütün istifade etmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik."

Ebu Zeyd, İngiliz hükümetinin daveti üzerine geçen salı günü İngiltere'yi ziyaret etmiş, Hammond ile görüşen Ebu Zeyd daha sonra Fransa'ya hareket etmişti.

Muhalif gruplar geçen ay başında Rusya'nın Suriye'de hava saldırılarına başlamasının ardından yayımladıkları ortak açıklamada, Rusya ile müzakerede bulunmayı reddettiklerini ifade etmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile