Susuz'da AFAD Deprem Farkindalik Tiri Etkinligi

Susuz'da AFAD Deprem Farkindalik Tiri Etkinligi

Deprem bilincini artirmak ve toplumun afetlere karsi hazirlikli olmasini saglamak amaciyla AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi) tarafindan düzenlenen Deprem Farkindalik Tiri, Susuz’da vatandaslarla bulustu.

AFAD’in özel olarak tasarladigi mobil tir, ilçeye gelerek vatandaslara deprem güvenligi ve afet yönetimi konusunda bilgi verdi. Susuz Kaymakamligi ve AFAD Kars Il Müdürlügü destegiyle gerçeklestirilen etkinlige Kaymakam Halis Haciismailoglu’da katildi.

AFAD Müdürü Ömer Bozkurt, tarafindan Kaymakam Haciismailoglu’na tir içerisinde, deprem aninda yapilmasi gerekenler, güvenli alanlar ve afet sonrasi temel ihtiyaçlar hakkinda bilgilendirmeler yapildi. Ayrica, interaktif ekranlar ve simülasyonlar ile deprem deneyimi yasatildi. Katilimcilar, gerçek bir deprem aninda nasil davranmalari gerektigi konusunda pratik bilgiler edindi.

Etkinlik, hem yetiskinler hem de çocuklar için çesitli aktiviteler ve bilgi köseleri ile zenginlestirildi. Katilimcilar, afet bilincini artiran materyalleri ve brosürleri alarak, evlerinde uygulayabilecekleri önlemler hakkinda daha fazla bilgi sahibi oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile