Sütcü: Koluna Altın Bileziği Takan İşsiz Kalmaz

Sütcü: Koluna Altın Bileziği Takan İşsiz Kalmaz

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, bölge bünyesinde eğitim öğretime iki yıl önce başlayan Çukurova Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ‘’Koluna altın bileziğini takan işsiz kalmaz.Okuduğunuz okulun kıymetini bilin’’ dedi.

Sütcü, Elektronik Teknolojileri, Elektronik, Tekstil ve Makine bölümleri olmak üzere 4 branşta toplam 240 öğrenciye eğitim öğretim veren Ç.Ü Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin katıldığı seminerde, bölgenin tanıtımı ve bölge müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdikten sonra, okulun kuruluş öyküsünü anlattı.Bu okulun bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade eden Sütcü, ‘’Sanayiciler kalifiye eleman sıkıntısı çekerken yüzlerce gencimiz işsiz geziyordu. İki yıl önce, Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi ve OSB başkanlığının desteğiyle kurulan u okul her iki sorunun da çözümüne çare oldu. Bu okul diğer meslek yüksek okullarından çok farklı, çünkü sanayi kuruluşlarının yanı başında yer alıyor. Bu sayede staj yeri bulma sıkıntısı yok, mezun olunca işsiz kalma sorunu yok’’ diye konuştu.

,
Sütcü, gençler için hayatın üniversiteyi bitirdikten sonra başladığını, diploma sahibi olmanın, iş sahibi olmak anlamına gelmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’Koluna altın bileziğini takan işsiz kalmaz. Eskiler de öyle derlerdi, altın bilezikle kastettikleri sanattır. Okuduğunuz okulun kıymetini bilin. Çünkü, siz burada kalifiye eleman olarak yetişiyorsunuz. Biz bu okulun kuruluşuna bu yüzden destek olduk. Bu bizim için bir sosyal sorumluluktu. Yani, zorunluğumuz değildi. Hatta, okulu açmadan önce de buradaki sanayicilerle anket yaptık. Hangi bölümlere ihtiyaç bulunduğunu tespit ettik ve Çukurova Üniversitemiz de açacağı bölümleri buna göre belirledi.’’ÇÜ Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nigar Yarpuz Bozdoğan ise, OSB Başkanı Bekir Sütcü’ye, hayat tecrübesiyle öğrencilere anlattıklarından dolayı teşekkür ederek, ‘’Bizim okulumuzun öğrencileri gerçekten çok şanslı. Buradaki her türlü sorunumuzda OSB yönetimini yanımızda buluyoruz. Dışarıda da konuşuluyor ve gıptayla bakılıyoruz. Herkes burada öğrenci olmak, eğitimci olmak istiyor. Biz de bu okulda bir eğitimci olduğumuz için şanslıyız.’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile