'Sütlaç' Ortahisar Belediyesi'nin Maskotu Oldu

'Sütlaç' Ortahisar Belediyesi'nin Maskotu Oldu

Trabzon’da geçirdigi trafik kazasi sonrasi tedavisi tamamlanan ve beyaz tüyleri nedeniyle ‘Sütlaç’ ismi verilen sokak kedisi Ortahisar Belediyesi tarafindan sahiplenildi.

Hayvan sevgisi ve hassasiyetiyle bilinen Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Kaya, yarali bir sokak kedisinin tedavisini üstlenip, belediyenin hizmet binasina alarak örnek bir tavir sergiledi. Sütlaç’in hikâyesini anlatan Baskan Kaya, “Rengi beyaz oldugu için ve ‘yöresel bir ismi olsun’ istedigimiz için adini Sütlaç koyduk. Sütlaç bir sokak kedisi. Yaklasik 1,5 ay önce bir trafik kazasi geçirdi. Veteriner hekimlerimiz ilgilendi ve sag arka ayagindan ameliyat oldu. Esim Tuba hanimla evimizdeki kedimiz Romeo’yu tedaviye götürdügümüzde yarali kedimizi gördük ve sahiplenmek istedik. Sütlaç artik Ortahisar Belediyemizin koridorlarinda, makamimizda, belediyemizin her yerinde görebilecegimiz patili dostumuz olacak. Bütün bakimini, tedavilerini biz burada karsilayacagiz. Ailemizin bir bireyi olacak” dedi.

Trabzon halkina patili dostlarin sahiplenilmesi noktasinda çagrida bulunan Baskan Ahmet Kaya, “Buradan bütün Trabzonlu hemserilerime, bütün dostlarima, sokak hayvanlarina sahip çikmalarini ve bir sokak hayvani sahiplenmelerini istedigimi ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli ve insani bir görev. Bu canlarin hepimiz kadar korunmaya, beslenmeye ve barinmaya hakki var. Sokaklarda aç, susuz dolasiyorlar. Biz Ortahisar Belediyemiz olarak elimizden geldigince bu canlarimiza, patili dostlarimiza sahip çikmaya çalisiyoruz ama yetemedigimiz noktalarda o vicdanli ve güzel yürekli hemsehrilerimiz bu canlara sahip çikiyorlar. Gönül ister ki bu hassasiyet yayginlassin, sokaktaki bütün canlarimizi sahiplenelim, tedavilerini yaptiralim. Onlarin en az bizim kadar yasama hakki oldugunu bilelim ve bu bilinçle sahip çikalim istiyorum. Patili dost sahiplenme hareketine, hep birlikte birer sokak hayvani sahiplenerek sahip çikalim istiyorum. Sütlaç’imizi tedavi eden, iyilestiren, ona sevgisini ve emegini veren veterinerlerimize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile