Suudi Arabistan'daki Terör Saldırısı

Ürdün hükümeti ve El Ezher kurumu Suudi Arabistan'ın elAhsa kentindeki bir camiye düzenlenen ve 2 kişinin ölümü 7 kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırısını kınadı.

Ürdün hükümeti ve Mısır'daki El Ezher Kurumu'nun Suudi Arabistan'ın el-Ahsa kentindeki bir camiye düzenlenen ve 2 kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırısını kınadığı bildirildi.

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Basın Bakanı Muhammed el-Mumini yaptığı açıklamada, ülkesinin Suudi Arabistan'ın güvenliğini ve istikrarının hedef alan terör eylemlerine karşı Riyad yönetiminin yanında yer aldığını belirtti.

Terörün hiç bir ayırım yapmaksızın herkesi hedef aldığını ifade eden Mumini, hükümeti adına Suudi Arabistan'a ve ölenlerin ailelerine taziyelerini sunarak, yaralılar için acil şifa dileklerinde bulundu.

Mısır'daki Ezher Kurumu'ndan yapılan açıklamada da, söz konusu saldırı kınandı, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılar için şifa temennisinde bulunuldu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü yaptığı açıklamada, el-Ahsa ilinin Mehasin mahallesindeki Rıza camisine girmeye çalışan iki intihar bombacısı güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu sırada saldırganlardan birinin üzerinde bulunan bombayı patlatması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile